Anlık Bildirim

Intel 56 çekirdekli Cooper Lake Xeon Scalable işlemcilerini duyurdu

Intel Xeon Scalable işlemcilerini Cooper Lake ile güncelledi. İşlemciler soketli yapıda sunulacak olmasıyla bulunabilirlik konusunda Cascade Lake’e göre daha avantajlı olacak.
 
Intel 56 çekirdekli Cooper Lake Xeon Scalable işlemcilerini duyurdu
Intel bugünki duyurusunda Xeon Scalable platformunun geleceğine dair planlarına yer verdi. Gelen bilgilere göre firma işlemci ailesini BGA formundan soketli tasarıma geçiriyor.

Bu yıl gelecek 14 nm Cooper lake ile birlikte Intel yeni işlemcilerinde LGA 4189 soketine geçecek. Tek yapı altında 2 zardan oluşacak Intel Xeon Platinum 9200 serisi soket başına 56 çekirdeğe kadar ölçeklenecekler  ve 2 soketli anakartlar üzerinde kullanılacaklar.

bfloat16 komutlarına destek 

bfloat16 komut setleriyle birlikte gelecek yongalar sayesinde geliştiriciler bu komutları yüksek çekirdek sayısında deneyimleyebilecekler. Buna karşın Cooper Lake’i takip edecek 10 nm Ice Lake modellerinde yine aynı soket kullanılacak ancak bfloat16 komutları bulunmayacak.
Intel 56 çekirdekli Cooper Lake Xeon Scalable işlemcilerini duyurdu
 
Ice Lake kod adlı Xeon Scalable işlemcileri 2020 yılının ortalarına doğru bizlerle olacak, dolayısıyla hızlı bir geçiş dönemi yaşanacak. Intel’in son kullanıcılar için 10 nm’yi sunduğu bu dönemde Xeon kanadında 14 nm’de kalmasının nedeni olarak 10 nm bantlarının henüz yeterli olgunluğa ulaşmaması gösteriliyor. Yeni işlemcilerin 2020'nin ilk yarısında satışa sunulacağını da ekleyelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3957 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel cooper lake, intel xeon platinum 9200 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim