Anlık Bildirim
 
Intel birkaç gün önce duyurduğu Ice Lake kod adlı 10 nm üretim sürecinden geçen işlemcileriyle uzun süredir atmadığı adımı atarak IPC alanında geliştirmelere gitti. Tabi aslında en büyük hamle 10 nm’ye geçiş onu belirtelim. Ön planda işlemci tartışılsa da firma entegre grafik biriminde kayda değer iyileştirmeye gitmişe benziyor.

2013 yılından bu yana kullanılan entegre grafik birimleriyle yapılan kıyaslamada HD 4000, HD 4400, HD 5500, Iris 520, Iris 540 ve UHD 620’ye yer verilmiş. Testte işletim sistemleri ve sürücüler gibi bir çok değişken bulunsa da deneme yeni GPU’lar hakkında bir fikir veriyor.
Intel HD graphics hakkında yapılan espriler son bulabilir: Gen 11 bir hayli iddialı Tam Boyutta Gör

3DMark Sky Diver'da gerçekleştirilen test 1080p çözünürlükte gerçekleşmiş. Sky Diver’ın sadece grafik skoruna odaklanıldığında ortaya çıkan tablo ise bir hayli dikkat çekici. Intel Core i7-1065G7’nin yanında teste giren Gen 11 birimi seleflerine kayda değer bir fark atmayı başarmış. Puanı sayısal açıdan değerlendirirsek skorun 2 katından fazlasına yükseldiği görülüyor.

Giriş seviyesi kartlar bu sefer tehlikede 

Elde edilen bu skoru harici grafik kartlarıyla kıyasladığımızda Iris Plus'ın MX 150’nin 10 watt’lık versiyonunun ensesinde olduğu görülüyor. Tabloya göre Intel GPU alanında başarılı olmakta kararlı. Gen 11’deki sıçrama, firmanın önümüzdeki yıl gelecek ekran kartlarına yönelik beklentileri bir hayli yükseltecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11424 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel ice lake, intel 10 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim