Anlık Bildirim

iPhone ile temassız işlemler yakında daha gelişmiş hâle gelebilir

Apple'ın her yıl Haziran'da düzenlediği geliştirici odaklı konferansı WWDC, bu yıl da oldukça hareketli geçecek. Ortaya çıkan bilgilere göre firma geliştiricilere iPhone NFC çipi erişimi verecek.
WWDC 2019’da tanıtacak çok yeniliği olan Apple, bunlardan birinde iPhone NFC’sini daha işlevsel hâle getirebilir. Yakın alan iletişiminin kısaltması olan NFC, temassız ödemeler ya da benzeri tüm işlevlerin yapıldığı donanımın adı. Bu donanım iPhone modellerinde yer alsa da bir hayli sınırlı olduğundan sadece bazı servisler tarafından kullanılabiliyor. 
9to5Mac ekibi ve Steve Troughton-Smith tarafından ortaya çıkarılana göre Haziran’da gerçekleştirilecek geliştirici konferansında Apple, geliştiricilere bazı standartlara erişim sunacak. Bu standartlar arasında ISO 7816 (genellikle kimlik kartlarında kullanılır), FeliCa (Japon’yada kullanılan dokunma tabanlı sistem) ve MiFare (popüler toplu taşıma sistemi) yer alacak. Bu haber doğru çıkarsa geliştiriciler saydığımız standartlar dâhilindeki NFC etiketlerini okuyabilen yazılımlar üretebilecek. 
Bu yeni haber ayrıca Apple’ın üzerinde çalıştığı düşünülen takip etiketi için de temel oluşturabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim