Anlık Bildirim

iOS 13 ile uygulamalar harici depolamadaki fotoğraflara direkt olarak ulaşabilecek

Apple'ın hârici depolamadan fotoğraf yüklemeye izin vermemesi özellikle iPad Pro kullanıcıları için çok büyük engeldi. Bu durum iOS 13 sürümünde değişecek ve kameralar iPad ile daha kullanılır olacak.
iOS 13 sürümü ile Apple, üçüncü parti uygulamaların harici depolamadan fotoğraflara direkt olarak ulaşabilmesini sağlayacak. 9to5Mac raporuna göre bu durum gerçekleşirse, iOS ekosisteminin profesyonel seviyede kullanımını engelleyen en büyük engel ortadan kalkmış olacak. 
Apple, iPad Pro modellerini bilgisayarların yerine geçmesi için tasarlasa ve tanıtsa da, harici depolamadan fotoğrafları çekmek gibi çok basit bir gereksinim bile iOS engeline takılıyordu. Özellikle fotoğraf sanatçılarının kullanımına açık olan iPad Pro modelleri, her ne kadar kullanışlı olsa da bu kısıtlama sebebiyle kameralardan fotoğrafları direkt olarak alamıyordu.
Adobe Lightroom CC gibi yazılımların ve Type-C portuyla esneklik kazanan iPad Pro modellerinin bu güncellemeden önce hâlâ fotoğrafları ilk olarak dâhili iPad kamera dizinine atması gerekiyor. Bu işlem Siri Kısayolları ile otomatik hâle getirilmiş olsa da iOS 13 bu gereksizliği ortadan kaldıracak.
Haziran ayında gerçekleşecek WWDC 2019’da Apple’ın iOS 13, tvOS 13, macOS 10.15 ve watchOS 6 sürümlerini tanıtması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim