Anlık Bildirim

Araştırmaya göre milyonlarca insan hesaplarında hâlâ ‘123456’ şifresini kullanıyor

Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından yürütülen araştırmaya göre dünya çapında 23,2 milyon çevrimiçi hesap sahibinin şifresi "123456" şeklinde.
Çevrimiçi güvenlik uzmanlarının ve sayfaların hepsinde sürekli yer alan uyarılara rağmen, çok sayıda kullanıcı hâlâ şifrelerini son derece basit ve anında tahmin edilebilir karakterlerden oluşturuyor. 
İngiltere’nin Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya çapında 23,2 milyon kişinin şifresi “123456”
Şaşırtıcı olmayan şekilde, ikinci en popüler şifre ise “123456789” ve diğerleri de “password”, “11111111” ve “qwerty” şeklinde devam ediyor. 
İngiliz güvenlik kurumu, araştırma süresince Avustralyalı siber güvenlik uzmanı Troy Hunt’un sahibi olduğu Have I Been Pwned sitesini kullandı. Bu site üzerinde güvenlik açıklarında ya da toplu saldırılarda yayınlanan şifreler yer alıyor. Kendiniz de girip şifrenizi ya da genel istatistikleri inceleyebileceğiniz bu sayfa, güvenlik konusunda da birkaç tüyo veriyor. 
Basit şifreler seçmekten kaçınmanın yanında Hunt’ın sayfadaki bir diğer önerisi ise şifre yöneticisi kullanımı. Bu yöneticiler, her platformda farklı bir şifre oluşturup bunları unutmamanızı sağladığından daha yüksek güvenlikli bir deneyim sunuyor. Bu sistemlerin dışarıya sızıntı vermesi ihtimali ise diğerlerine kıyasla çok daha düşük olduğundan parolalarınız güvende kalıyor.
Hunt ayrıca özelliği destekleyen bütün hizmetlerde iki aşamalı doğrulamayı aktive etmenizi tavsiye ediyor. Bu sistem sayesinde birisi şifrenizi ele geçirse bile sadece sizde bulunan bir cihaz (örneğin telefonunuz) sayesinde hesabınıza erişim sağlayamayacaktır. 
Have I Been Pwned sayfasındaki en güzel özellik ise bizce bildirim desteği. Buradan sisteme e-posta adresinizi girerek abone olduğunuzda herhangi bir saldırı ya da sızıntıda sizin hesabınız da dışarıya çıkarsa anında bildirim alıp şifrelerinizi değiştirebiliyorsunuz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim