Anlık Bildirim

Huawei Nisan ayında akıllı telefon pazarının lideri oldu

Çin’de koronavirüs salgınının erken bertaraf edilmesi ve akıllı telefon satışlarının yeniden eskiye dönmeye başlaması Huawei’ye Nisan ayında pazar liderliğini getirdi.

Huawei Nisan ayında akıllı telefon pazarının lideri oldu

Geçen yıldan bu yana giderek ağırlaşan ABD yaptırımları karşısında teknoloji sektöründe zor günler geçiren Huawei yine de pes etmiyor. Özellikle Çinli tüketicilerin inanılmaz desteği ile birlikte Nisan ayında şov yaptı.

Yeni lider Huawei

Yapılan açıklamalara göre Nisan ayında Huawei’nin akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 19 olarak gerçekleşti. Samsung’un payı yüzde 17 civarında gezinirken Apple üçüncü sırada kaldı. Böylece Huawei ilk kez akıllı telefon pazarında liderliğe yükselmiş oldu.

Telefonları Google hizmetlerinden yoksun olmasına rağmen kendi mobil hizmetlerini ve uygulama mağazasını hayata geçiren Huawei global pazarda bu şekilde idare etmeye çalışıyor. Haliyle satışlarda da düşüş yaşıyor.

Bununla birlikte Çin’in koronavirüs salgınını erken atlatması ve akıllı telefon satışlarının yeniden yükselmeye başlaması Huawei’nin faydasına oldu. Global pazarda yaşanan karantina ise Samsung’un aleyhine gelişti. Böylece ikili yer değiştirdi.

Huawei’nin bu başarısı devam edecek mi merak konusu. Dünya çapında karantinalar artık hafifletiliyor ve yavaş yavaş akıllı telefon satışları da yükselmeye başlıyor. Yine de ikinciliği garanti durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3137 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, smartphone market leader huawei ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim