Anlık Bildirim

Huawei Kirin 9006C işlemcisinde TSMC izleri

Yakın zamanda piyasaya çıkan Qingyuan L450 dizüstü modelindeki 5nm Kirin 9006C yonga seti şaşkınlığa sebep olmuştu. Dizüstü parçalarına ayrılınca gerçek de ortaya çıktı.
Huawei Tam Boyutta Gör
Yaklaşık 4 yıldır TSMC bantlarına erişimine ambargo uygulanan Huawei, bir şekilde bariyerleri aşmanın yollarını arıyor. Çinli dökümcüler artık 7nm ilk nesil döküm süreçlerine geçiş çalışmalarında sona geliyor. Huawei bir yandan yerli dökümcülerle iş birliği yaparken bir yandan da stokları kullanıyor.

Kirin 9006C işlemcisi TSMC üretici

Huawei’nin yakın dönemde piyasaya sürdüğü Qingyuan L450 dizüstü modeline hayat veren Kirin 9006C yonga seti merak uyandırdı zira yonga seti 5nm sürecinde üretilmişti. Huawei’nin bu üretim sürecine nasıl ulaştığı merak edilirken beklenen cevap geldi.

Yonganın derinlemesine analizinde 2020 tarihindeki daha düşük verimli ilk nesil 5nm TSMC sürecinin izlerine rastlanmış. Bu da ambargonun başladığı 2020 ortalarındaki Huawei’nin stoğu olduğu anlamına geliyor. Huawei ambargo kararı alınmadan önce TSMC’ye devasa bir yonga siparişi vermişti. Bir süre daha firmanın bu stokları kullanacağı anlaşılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim