Anlık Bildirim

Huawei, ABD yaptırımları yüzünden cihazlarındaki 13.000 parçayı değiştirdi

Huawei'nin kurucusu ABD yaptırımları nedeniyle ürünlerindeki 13.000'den fazla parçayı yerli ikameleriyle değiştirdiklerini ve 4.000'in üzerinde devre kartını yeniden tasarladıklarını söyledi.
Huawei, cihazlarındaki 13.000 parçayı değiştirmek zorunda kaldı Tam Boyutta Gör
Amerika Birleşik Devletleri, 2019 yılında Çinli Huawei şirketini kara listeye aldı ve ABD'li üreticilerin bu firmaya parça, bileşen ve teknoloji tedarik etmesini yasaklayan yaptırımlar uyguladı. Çin ordusuyla şüpheli bağları olduğu düşünülen Huawei hala kara listede kalmayı sürdürüyor.

Sıkı yaptırımlara maruz kalan şirket bu durumun üstesinden gelmek için büyük çaba sarf etmiş görünüyor. Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, son üç yılda ürünlerindeki 13.000'den fazla parçayı Çinli ikameleriyle değiştirdiklerini ve 4.000'in üzerinde devre kartını yeniden tasarladıklarını söyledi.

Huawei, cihazlarındaki 13.000 parçayı değiştirmek zorunda kaldı Tam Boyutta Gör

Kendi işletim sistemini yaptı

Google hizmetlerinden mahrum kalan Çinli dev cihazlarında kullanmak üzere kendi HarmonyOS işletim sistemini ve uygulama mağazasını geliştirdi. Şirket, Qualcomm Snapdragon işlemcileri kullanmak için izin almayı başardı ancak, yonga setlerinde 5G desteğine yönelik bir yasak olduğunu belirtelim.

Huawei tüm bu kısıtlamalara rağmen araştırma ve geliştirmeye yatırım yapma kararlılığını sürdürüyor. Şirket geçen yıl Ar-Ge için 23.8 milyar dolar harcadı. Zhengfei ayrıca Microsoft'un yatırım desteğini arkasına alan OpenAI'nin yapay zeka alanında tek baskın oyuncu olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3163 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim