Anlık Bildirim

Hindistan’da yaşanan hava kirliliği okulların kapanmasına sebep oldu

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre şehirde yaşanan hava kirliliği sebebiyle okullar kapatıldı ve ‘kirlilik karantinası’ kararı düşünülmeye başlandı.

Dünyanın en çok hava kirliliği yaşayan ülkelerinden biri olan Hindistan’da durum gittikçe kötüleşiyor. Ülkenin başkenti Yeni Delhi’de bulunan yetkililer, artan kirlilik sebebiyle kapanma kararı almayı düşündüklerini ifade etti.

Şehirde okullar kapatıldı Tam Boyutta Gör

Cumartesi günü yapılan açıklamalarda okulların bir haftalığına kapatılacağı ve vatandaşları kirli havadan korumak için bir ‘kirlilik karantinası’nın düşünüleceği ifade edildi. Delhi eyalet başkanı Arvind Kejriwal açıklamalarında şunları aktardı: “Okullar, çocukların kirli havayı solumaması için kapatılacak.”

20 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan Yeni Delhi, her yıl fabrika ve araç emisyonları, endüstriyel atıklar ve tarımsal yangınlar sebebiyle havaya salınan tehlikeli gazlar yüzünden dünya üzerindeki en kiri şehirlerden biri olarak gösteriliyor.

Delhi, dünyanı en kirli şehirlerinden biri Tam Boyutta Gör

Cumartesi günü Yüksek Mahkeme tarafından yapılan açıklamalarda da şehre ‘karantina’ önerisi yapıldı ve şehir Başyargıcı N.V Ramana, “Bu kirlilikte nasıl yaşayacağız? Karantina gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İnşaat faaliyetleri durduruldu

Kejrival ise mahkemenin önerisinin dikkate alınacağını, değerlendirmeler yapıldıktan sonra kararın alınabileceğini söyledi: “Kirlillik karantinası daha önce hiç alınmamış bir karar. Büyük bir adım olacak.”

İnsanlara evden çalışma tavsiyesinde bulunuldu Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre okullar dışında şehirdeki çoğu inşaat faaliyeti de dört günlüğüne durduruldu. Özel sektör ve devlet çalışanlarından imkânı olanlara da evden çalışma tavsiyesinde bulunuldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim