Anlık Bildirim

Protokol imzalandı: Enerji Liseleri açılıyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Milli Enerji Eğitim Hamlesi” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında 10 adet enerji lisesi açılacak.

Protokol imzalandı: Enerji Liseleri açılıyor Tam Boyutta Gör

Enerjide yerli üretimin arttırılması ve nitelikli personel açığının giderilmesi için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Milli Enerji Eğitim Hamlesi” protokolü imzalandı.

Milli Enerji Eğitim Hamlesi kapsamında enerji sektörüne yönelik eğitim verecek meslek liseleri açılacak. İlk etapta 9 ilde 10 adet “Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Lisesi” açılacak. Bunlardan 3'ü yenilenebilir enerji lisesi, diğer 7'si tabii kaynaklar lisesi olacak.

Enerji liseleri İstanbul, Hatay, Trabzon, Zonguldak, Kütahya, Artvin, Kahramanmaraş, Balıkesir ve Sivas’a açılacak. Liselerde atölye, laboratuvar, pansiyon ve kapalı spor salonları olacak.

Tabii kaynaklar ve yenilenebilir enerji liselerinde verilecek eğitimler ile gençlerin üniversitede ilgi bölümlere yönlendirilmesi ve bunun sonucunda enerjide yerliliğin arttırılması amaçlanıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4045 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, milli enerji eğitim hamlesi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim