Anlık Bildirim

Hırsızlar botları kullanarak 6 saniyede visa kartlarınızı hackleyebilir

Yeni yapılan araştırmalara göre sadece Visa sistemindeki bir açık yüzünden 6 saniyede kart bilgilerinizin çalınabileceği iddiası ortaya atıldı. Peki ama nasıl?
İnternet alışverişinde kredi kart bilgilerimizi girerken sistemin ve kart numaralarının ne kadar güvenli olduğu hemen herkes sorgulamıştır. Newcastle Üniversitesi’nin araştırmasına göre Visa kartlarının pek de güvenli olmadığı sonucuna varıldı. Ödeme sistemindeki açık yüzünden Visa kartlarındaki numaraları tahmin edebilmek için internet hırsızları, web botları kullanarak kart bilgilerinin çaldığı ortaya çıktı Hatta bu tekniğin son zamanlarda dolandırıcılar nedeni ile 2.5 milyar euro kayıp yaşadığı iddia edilen İngiltere’nin büyük süpermarket zinciri olan Tesco’da kullanılmış olabileceği belirtiliyor.

Sistem Nasıl İşliyor?

16 Haneli kredi kart numarasını öğrenmek için hırsızlar bir algoritma kullanarak örnek numaralar oluşturuyor. Sonrasında botlar kartın son kullanma tarihini ve CVVs kodunu bularak doğru numarayı öğrenene kadar tahminleri yüzlerce alışveriş sitelerinde deniyor. Üstelik tek bir kombinasyonun denenmesi için gereken süre ise 6 saniyeden daha uzun değil.
Sistemdeki bu açık ise Visa’da kartlardaki sistemin yanlış girilen numaraları yeteri kadar kontrol etmemesinden kaynaklanıyor. Mastercard ise 10 dan fazla yanlış kart girişini gördüğü anda ödemeyi her ne olursa olsun kapatıyor. Visa’nın henüz resmi bir çözüm sunmamasına karşın online internet siteleri kendi çözümlerini üretmiş durumda ve bu gibi durumlar için birden fazla hatalı girişte ödemeyi bloke etme gibi tampon engellemeler yapabiliyor. Resmi bir çözüm gelene kadar Visa kart sahiplerinin dikkatli olması önerilmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4553 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hackleme, hacker ve
3 etiket daha visa Güvenlik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim