Anlık Bildirim

Çin'deki okullar, üniformalara yerleştirilmiş GPS alıcılar ile öğrencileri takip ediyor

Teknolojiyi hayatın her anına sokmayı başaran Çinliler, bu kez de öğrencileri üzecek bir hamle yaptı. Ülkedeki okullar üniformalara yerleştirilen GPS'ler ile öğrencileri takip ediyor.
Kullandığımız hemen hemen tüm elektronik cihazların üretiminin yapıldığı Çin, teknolojiyi her alanda kullanmaya devam ediyor. Gelen haberlere göre ülkedek birçok okul, öğrenci üniformalarına yerleştirdikleri GPS alıcılar ile öğrencileri takip etmeye başladı.

150 derecede yıkanabiliyor

Üniformalara yerleştirilen GPS alıcılar, yüz tanıma sistemi ile entegre çalışarak, öğrenciler okula gelmediğinde veya okuldan kaçtığında velilere haber verilebiliyor. Hatta öğrenciler derste uyuya kaldıklarında bir alarmın tetiklenmesi bile sağlanabiliyor.
Proje yöneticisi Yuan Bichang, Global Times'a verdiği demeçte, bu üniformaların 150 derece sıcaklıkta 500 yıkamaya kadar dayanabildiğini belirtiyor. Guangxi Zhuang Özerk Bölgesinde 10'dan fazla okulda kullanılmaya başlanan bu akıllı üniformalarla ilgili yapılan açıklamalarda, öğrencilerin okul dışında takip edilmedikleri belirtilse de, özel hayatın gizliliği konusunda şüpheler tartışmalara yol açmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6022 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, gps ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim