Anlık Bildirim

Akbank'ın sistemleri çöktü: Hiçbir bankacılık işlemi yapılamıyor

Sabah saatlerinden bu yana neredeyse tüm sistemleri çöken Akbank’ın sitesi devre dışı kalırken, kullanıcılar ise hiçbir bankacılık işlemi gerçekleştiremiyor. Peki geniş çaplı bu problemin sebebi ne?
Bugün sabah saat 10 dolaylarında altyapı sistemleri çöken Akbank, aradan saatler geçmesine rağmen henüz hiçbir şekilde kullanılamıyor. Öyle ki bankanın internet sitesine girilemediği gibi POS makinelerinden, mobil cihazlardan ve ATM’lerden işlem yapabilmek mümkün değil. Sosyal medyada paylaşılan mesajlara bakılırsa Türkiye genelinde meydana gelen sorun nedeniyle ciddi bir mağduriyet söz konusu.

Akbank yetkililerinden edinilen bilgilere göre teknik sorunlar yüzünden banka içi sistemlerde kesintilerin meydana geldiği, ekiplerin şu an konu üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Diğer taraftan kulislerde konuşulanlara bakılırsa bankanın ülke genelinde devre dışı kalmasının arkasında yoğun hack saldırısı olabileceği gibi grev erteleme kararıyla da ilişkilendirilebileceği iddia ediliyor.

Hatırlayacağınız gibi Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası'nın (Banksis) aldığı grev kararı, Bakanlar Kurulu tarafından ekonomik ve finansal istikrarı bozucu şekilde değerlendirilerek 60 gün ertelendi. Eğer bu süre zarfında uzlaşma sağlanamazsa, problemin Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nca çözümleneceği ve sürecin sona erdirileceği belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10022 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim