Anlık Bildirim

Google, tarihi duyurdu: Podcast servisi kapanıyor

Google, Eylül ayında Podcast servisinin kapatılacağını duyurmuştu. Google Podcasts'in sonlanacağı resmî tarih de açıklandı ve taşıma aracı yayınlandı.           
google podcasts servisi kapatılıyor Tam Boyutta Gör
Google Podcasts, Nisan 2024’te kapatılıyor. Google, Podcast servisini kapatmadan önce geçiş sürecinde yardımcı olmak için taşım aracını da kullanıma sundu.

Podcastler YouTube Müzik üzerinden dinlenebilecek

Kullanıcılar, taşıma aracıyla Google Podcasts’teki mevcut podcast aboneliklerini YouTube Music’e kolayca aktarabilecek. Geçiş aracı şu anda yalnızca Amerika’da kullanıcıların kullanımına açık ancak yakında küresel olarak kullanıma açılacak. Üst kısımdaki banner üzerinden yeni taşıma aracına erişilebilecek.

Google Podcasts uygulaması Nisan ayında artık kapatılacak olsa da Amerika’daki kullanıcılar Mart 2024’e kadar podcastlerini dinlemeye devam edebilecek. Ayrıca hem taşıma hem de abonelik dışa aktarımı Temmuz 2024’e kadar mümkün olacak. Kullanıcılar, aboneliklerini Ağustos 2024’e kadar podcast.google.com/settings adresi üzerinden OPML dosyası olarak diledikleri bir podcast uygulamasında aktarabilecek.

Google, Podcast'lerin YouTube üzerinden zaten dinlenebildiğini, yakında da YouTube Music'in kullanılabildiği tüm ülkelerde YouTube Music üzerinden de podcast’lerin dinlenebileceğini söylüyor. Kullanıcılar, ücretli üyeliğe geçmeden podcastleri arka planda dinleyebilecek, indirebilecek, ses ve video arasında geçiş yapabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim