Anlık Bildirim

Google Fotoğraflar'da büyük hata: Videolarınız yabancılara gönderilmiş olabilir

Google Fotoğraflar hizmetinde depoladığınız özel videolarınız alakasız kişilerle paylaşılmış olabilir. Google "teknik hata" olarak tanımladığı sorun hakkında kullanıcıları bilgilendirdi.

Google Fotoğraflar'da büyük hata: Videolarınız yabancılara gönderilmiş olabilir Tam Boyutta Gör

Arama devi Google, Google Paket Servisi (Google Takeout) kullanıcılarına bir "teknik hata" yaşandığına dair bilgilendirme mesajı gönderdi. Söz konusu hata sonucu bazı kullanıcıların Google Fotoğraflar hizmetinde depolanan videoları yabancı kişilerle paylaşıldı.

Google Paket Servisi bildiğiniz üzere Google hizmetlerindeki tüm verilerinizi arşiv şeklinde indirermenize olanak sağlıyor. Dışa aktardığınız bu verileri Google dışındaki farklı hizmetlerde kullanabileceğiniz gibi yedek olarak da saklayabiliyorsunuz.

Teknik hata endişe verici boyutta

Örneğin Google Fotoğraflar hizmetinde depolanan fotoğraf ve video arşivinizi bu şekilde indirip yedeklemeniz mümkün. Google'ın "teknik hata" olarak tanımladığı sorundan etkilenenler de zaten Google Fotoğraflar kullanıcıları.

Şirketin açıklamasına göre 21 - 25 Kasım 2019 tarihleri arasında veriler düzgün şekilde dışa aktarılamadı. Google, bu tarihler arasında gerçekleştirilen işlemlerde eksiklik olabileceğini ve daha da kötüsü arşivinizin tanımadığınız kişilere ait videolar içerebileceğini söylüyor.

Videolarınız başkalarının eline geçmiş olabilir

Yani sonuç olarak bu beş günlük süre içerisinde, Google Fotoğraflar'daki videolarınız alakasız kişilerin arşivlerine aktarılmış olabilir. Şu anda kaç kullanıcının bu hatadan etkilendiği bilinmiyor.

Şirket çözüm olarak kullanıcılardan indirdikleri arşivi silmelerini ve dışa aktarma işlemini yeniden yapmalarını önerdi. Google'ın "teknik hata" olarak tanımladığı bu ciddi problemin giderildiğini de belitelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9615 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google fotoğraflar, teknik hata ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim