Anlık Bildirim

Google, Android uygulamalarında WebView kaynaklı çökme yaşanmaması için sıkı önlemler alacak

Geçen ay yayınlanan hatalı WebView güncellemesi Android uygulamalarında çökme sorunu yaşanmasına neden olmuştu. Google gelecekte bu tür sıkıntıların ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri alıyor.

Google, Android uygulamalarında WebView kaynaklı çökme yaşanmaması için sıkı önlemler alacak Tam Boyutta Gör

Google geçtiğimiz ay birçok Android uygulamasının çökmesine neden olan hatalı bir Android System WebView güncellemesi yayınlamıştı. Arama devi şimdi de sorunun neden kaynaklandığını ve gelecekte tekrar etmemesi için ne gibi iyileştirmeler yapmayı planladığını açıkladı.

Google Workspace ekibinin aktardığı bilgiye göre söz konusu problem Chrome ve WebView’un deney ve yapılandırma teknolojisindeki bir hata yüzünden meydana geldi. Bu da web içeriğini göstermek için WebView kullanan Gmail ve Amazon gibi birçok popüler Android uygulamasının çökmesine neden oldu.

Google, Android uygulamalarında WebView kaynaklı çökme yaşanmaması için sıkı önlemler alacak

Güvenli Mod uygulanacak

Şirket gelecekte benzer durumların yaşanmaması için WebView sistem bileşenine birkaç güvenlik önlemi eklemeyi planladığını duyurdu. Bunlardan en önemlisi de altyapısına "Güvenli Mod" uygulanacak olması. Bu sayede böyle bir hatanın tekrar ortaya çıkması durumunda uygulamanın otomatik olarak önceki durumuna dönmesi sağlanacak.

Google ayrıca Play Store'da Chrome ve WebView güncellemelerini hızlandırmak istiyor. Şirket tüm bunlara ek olarak hem yazılım testinde hem de Android kullanıcılarıyla iletişiminde değişiklikler yapmayı hedefliyor. Sistem bileşenindeki hata nedeniyle üçüncü parti uygulamalarının çökmesi ciddi bir sorun ve arama devi bu tür olayların bir daha asla yaşanmaması için elinden gelen tüm çabayı sarf edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim