Anlık Bildirim

Godzilla vs. Kong gişelere 'canavar gibi' girdi: Pandeminin en iyisi oldu

Godzilla vs. Kong filmi gişede pandemi rekoru kırdı. Tenet'ı büyük bir farkla geride bırakan Godzilla vs. Kong, Hollywood'un pandemide en yüksek açılış hafta sonu hasılatı elde eden filmi oldu.

Godzilla vs. Kong gişelere 'canavar gibi' girdi: Pandeminin en iyisi oldu Tam Boyutta Gör

Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden olan Godzilla vs. Kong, gişe macerasına hızlı bir giriş yaptı. Sinemaların açık olduğu birçok ülkede geçtiğimiz hafta itibarıyla vizyon giren film, ilk hafta sonunda tam 122 milyon dolar hasılat yaparak rekor kırmayı başardı. Godzilla vs. Kong, pandemi döneminin açık ara farkla gişelere en hızlı giren Hollywood filmi oldu.

Christopher Nolan'ın Ağustos ayında yayınlanan Tenet filmi ilk hafta sonunda 53 milyon dolar hasılat elde ederek pandemi döneminin en iyisi olmuştu. Ayrıca Aralık'ta yayınlanan Wonder Woman 1984 filmi de 38 milyon dolarlık açılışla görece başarılı bir işe imza atmıştı. Ancak Godzilla vs. Kong her iki filmi de rahatlıkla geride bırakmayı başardı.

Godzila vs. Kong'un ilk hafta sonu başarısında en büyük pay Çin'e ait. Pandemi döneminde ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük sinema pazarı haline gelen Çin'de Godzilla vs. Kong tam 70 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Çin'in ardından ise Meksika ve Avustralya 6,3 milyon dolarlık hasılatlar ile ikinci sırada yer aldı.

Godzilla vs. Kong gişelere 'canavar gibi' girdi: Pandeminin en iyisi oldu

Godzilla vs. Kong'un ABD'deki gişe macerasına da 20 milyon doların üzerinde bir açılışla başlaması bekleniyor. Film anavatında 31 Mart'ta vizyona girecek ancak aynı anda HBO Max'ta da yayınlanacağı için ABD gişelerinden çok büyük bir beklenti yok. Yine de bu hafta ABD'de de yayınlanmış olsaydı muhtemelen 150 milyon doların üzerinde bir açılış görecektik.

Yaklaşık 200 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanan Godzilla vs. Kong'un gişe macerasının sonunda en az 300 milyon doları geride bırakması bekleniyor. Pandemi dönemi ve HBO Max'a rağmen bu rakamlara ulaşacak olması büyük bir başarı olarak nitelendirilebilir. Pandemi dönemi olmasaydı büyük bir ihtimalle 1 milyar doları geçecekti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39496 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
godzilla vs. kong, godzilla vs kong ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim