Anlık Bildirim

Gmail’de e-postalara emoji ile tepki verme desteği geliyor

Google, e-posta hizmeti Gmail’i yeni özelliklerle güncel tutmaya ve servisi büyütmeye devam ediyor. Keşfedilen yeni ipuçları ise Gmail’e emoji desteğinin gelebileceğini gösteriyor.
Gmail’e emoji ile tepki verme desteği geliyor Tam Boyutta Gör
Google, Gmail için, yayınlanması halinde e-posta platformunu biraz daha mesajlaşma uygulaması gibi hissettirecek emoji tepkileri geliştiriyor olabilir. iOS ve Android için son Gmail güncellemelerinde keşfedilen bazı kodlar, bu özelliğin 'yakında' geleceğinden bahsediyor.

Gmail'e emoji desteği geliyor

Bahsi geçen bu özellik ilk olarak birkaç hafta önce The Tape Drive tarafından, iOS Gmail uygulamasında, Outlook gibi rakip platformlarda bulunan benzer emoji tepki uygulamalarında olduğu gibi, kullanıcıların e-postalara bir emoji ile tepki vermesine olanak tanıyan bazı kodların keşfedilmesinin ardından rapor edilmişti. Kısa bir süre önce ise benzer kanıtlar Android için son Gmail APK'sında bulundu. Fikir vermesi açısıdan Outlook'ta şu şekilde emoji tepkileri bulunuyor:

Gmail’e emoji ile tepki verme desteği geliyor
Aktarılanlara göre APK doğrudan emoji tepkilerine atıfta bulunan birkaç kod satırı içeriyor. Ayrıntılar biraz seyrek, ancak APK kodundaki bir satır, özelliğin "yakında" olduğunu ve "emoji tepkisi alan ilk Gmail kullanıcıları arasında olduğunuzu" söylüyor - bu da Google’ın tam bir genel sürümden önce özelliği muhtemelen sınırlı bir şekilde test edeceğini gösteriyor.

mail kullanıcıları emoji tepkilerini doğrudan e-posta ekranından veya taşma menüsü aracılığıyla kullanabileler ancak ikinci seçenek şu anda devre dışı bırakılmış durumda. Kodda ayrıca bazı emoji tepkilerinin şifrelenmiş mesajlarda, büyük gruplarda veya BCC'lenilen iletilerde kullanılamayacağını söyleyen bazı sınırlamalar da var. Aynı şekilde emoji tepkisi için sayı sınırlandırmaları da bulunabilir. Google, resmi olarak bu özelliğin üzerinde çalışıp çalışmadığını söylemiyor ancak firma sözcüsü Madison Cushman Veld yaptığı açıklamayı şu şekilde sonlandırdı: “bizi izlemeye devam edin 😉,✋📻.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim