Anlık Bildirim

Getir, 2 bin 500 çalışanını işten çıkarıyor

Maliyetleri düşürmek için küçülmeye giden ve Avrupa'daki bazı ülkelerden çekilen Getir şimdi de global çapta 2 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.      
Getir, 2 bin 500 çalışanını işten çıkarıyor Tam Boyutta Gör
Pandemide büyük sıçrama yakalayan Getir, küçülmeye gidiyor. Küçülme nedeniyle Fransa, İspanya, İtalya ve Portekiz’de faaliyetlerini sonlandıran Getir, şimdi de global çapta işten çıkarmalara başlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre 2 bin 500 çalışan ile yollar ayrılacak.

Beş ülkede hizmet vermeye devam ediyor

Getir’in faaliyetlerini devam sürdüreceği Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de yaklaşık 23 bin çalışanı bulunuyor. Bu ülkelerdeki toplam 2 bin 500 çalışan işten çıkarılacak.

Getir’den yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor. Ancak, üzülerek aldığımız kararla, ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için, Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız. Özverili çalışmaları ve şirketimize yaptıkları önemli katkılar için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3758 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
getir, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim