Anlık Bildirim

Ford'tan Tesla'ya çalım: En iyi mühendisini kaptı

Ford, Tesla'nın son yıllardaki en önemli mühendislerinden biri olan Alan Clarke'ı bünyesine kattı. Clarke, Ford'un gelişmiş elektrikli araç geliştirme departmanında kilit bir rol üstlenecek.

Ford'tan Tesla'ya çalım: En iyi mühendisini kaptı Tam Boyutta Gör

ABD'li otomotiv devi Ford, model serisinin "elektriklendirilmesine" yardımcı olması için en iyi Tesla mühendislerinden birini bünyesine kattı. Alan Clarke, otomotiv endüstrisinde, özellikle de Tesla da büyük tecrübeler edinmiş çok önemli bir isim.

On yıldan fazla bir süre Tesla'da çalışan Clarke, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisinde kıdemli tasarım mühendisi, yeni programlar mühendisliği üst düzey yöneticisi ve son olarak yeni programlar mühendisliği direktörü gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Ford'tan Tesla'ya çalım: En iyi mühendisini kaptı Tam Boyutta Gör

Honda kariyeri

Clark, Tesla'ya katılmadan önce Honda Performance Development'ta Amerikan Le Mans Serisinde yarışan ARX 02A P1 ve ARX 01b P2 prototipleri için şasi mühendisi olarak çalıştı. Deneyimli isim Ford'da ise gelişmiş elektrikli araç geliştirme bölümünde görev yapacak.

Ford geçtiğimiz Eylül ayında Apple'ın sürücüsüz elektrikli otomobil projesini yöneten Doug Field'ı bünyesine katarak büyük bir hamle yapmıştı. Field'ın daha önce Tesla'da Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalıştığını ve Model 3'ün piyasaya sürülmesinde etkili bir rol oynadığını da hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim