Anlık Bildirim

Lucid, Tesla Model Y'ye rakip hazırlıyor

Premium segmente hitap eden elektrikli otomobilleriyle tanıdığımız Lucid, uygun fiyatlı bir model çıkarma hazırlığında. Şirket CEO'su, Tesla Model Y'ye rakip olacak yeni bir araçtan bahsetti.
Lucid, Tesla Model Y'ye rakip hazırlıyor Tam Boyutta Gör
Premium otomobil markası Lucid'in model yelpazesi Air sedan ve kısa süre önce tanıtılan Gravity crossover'dan oluşuyor. Bu araçların esasında Tesla Model S ve Model X'e rakip olarak konumlandırıldıklarını belirtelim. Ancak görünüşe bakılırsa şirket, daha uygun fiyatlı segmentlere doğru genişleme planları yapıyor.

Lucid CEO'su Peter Rawlinson, üretim planlarına odaklanan bir etkinlikte yeni bir orta boy SUV modelinden bahsetti. Elektrikli otomobil "Project Midsize" adı altında geliştiriliyor. Rawlinson, bu yeni modelin uygun fiyatı nedeniyle mevcut Lucid'lerden daha kitlesel bir model haline geleceğini söyledi.

Lucid, Tesla Model Y'ye rakip hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Suudi Arabistan'da üretilecek

Rawlinson ayrıca orta boy SUV modelinin şirketin uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak değil, mevcut çalışmaların bir uzantısı olarak geliştirildiğini vurguladı. Mühendislik ekibinin çalışmalarını incelediğini ve tasarım ekibinin otomobilin görünümünü iyileştirdiğini ifade etti.

Lucid, Tesla Model Y'ye rakip hazırlıyor Tam Boyutta Gör
Lucid Midsize'ın daha küçük ve daha uygun maliyetli bir platform üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Aktarılan bilgilere göre şirket yeni aracı Suudi Arabistan'daki fabrikasında üretecek. Tesis şu anda yılda 5.000 adet Air sedan üretebiliyor. Lucid'in hedefi ise bu kapasiteyi yılda 150.000 araca çıkarmak.
Kaynakça https://www.carscoops.com/2024/01/lucid-teases-smaller-suv-to-fight-tesla-model-y-and-3/ https://twitter.com/SawyerMerritt/status/1750542313678356572 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim