Anlık Bildirim

Evcil hayvanlarımıza Covid-19 bulaştırabilmemiz gayet muhtemel

Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs testi pozitif çıkan insanlar bu virüsü evcil hayvanlarına da bulaştırabiliyorlar. Öte yandan şimdilik bu pek bir risk oluşturmuyor.

Evcil hayvanlar Covid-19 oluyor mu? Tam Boyutta Gör

Hollanda Utrecht Üniversitesi'nde yapılan ir araştırmaya göre evcil hayvanlarda koronavirüs yaygın olarak görülebiliyor. Özellikle kedi ve köpeklerde rastlanan Covid-19 virüsü hayvan sahiplerinin temasları sonucunda meydana geliyor. 

Utrecht Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada 200 gün içinde en az bir kişinin pozitif çıktığı 196 evden 310 evcil kedi ve köpek incelendi. Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde sunulan araştırma sonuçlarına göre evcil hayvanların %4,2'sinde koronavirüs tespit edildi. Öte yandan hayvanların %17,4'ünde de virüs antikoruna rastlandı. Yani onlar da bu enfekte olmuşlar. 

Evcil hayvanlar Covid-19 oluyor mu? Tam Boyutta Gör

Utrecht Üniversitesi'nden Dr. Els Broens'e göre asıl tehlike hayvanlara geçen bu virüsün tekrar insanlara geçebileceği. Henüz bununla ilgili bir bulguya rastlanmamasına rağmen çok uzak bir ihtimal gibi de görünmüyor. Ancak araştırmacıların söylediklerine göre şimdilik bunu tespit etmek çok güç.

Bununla birlikte Dr. Broens enfekte olan evcil hayvanların bir koronavirüs semptomu göstermediğini ve hafif atlattıklarını ekledi. Bununla birlikte ona göre bu evcil hayvanların salgında etkin bir rol oynaması beklenmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9256 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid19, evcil hayvanlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim