Anlık Bildirim

Vitalik Buterin El Salvador’u eleştirdi

Ethereum’un kurucularından biri olan Vitalik Buterin, El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olmasını eleştirdi. Buter’in ülkenin bu hamlesini “umursamaz” bir hareket olarak nitelendirdi.

Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz ay Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden El Salvador’u sert bir dille eleştirdi.

Vitalik Buterin Tam Boyutta Gör

Buterin, Reddit üzerinden yaptığı açıklamalarda ülkenin bu kararını “umursamaz” bir hareket olarak nitelendirdi. Ünlü bilgisayar uzmanı ayrıca, ülke başkanı Nayip Bukele’yi eleştirdi ve kripto para toplulukların ülkenin bu kararına destek vermemesi gerektiğinin altını çizdi.

“Birçok insan risk altında”

Buterin, işletmeleri ve insanları herhangi bir kripto para birimini kabul etmeye zorlamanın hiçbir mantığı olmadığına ve etik dışı olduğuna inandığını ifade etti. Bunlara ek olarak da ülkede bulunan milyonlarca masum, konu hakkında bilgisiz insanın dolandırıcılık kurbanı olma riski altında olduğunu belirtti.

Buterin’in bu yorumları kripto para toplulukları tarafından hoş karşılanmadı. Birçok insan Ethereum’un kurucusunu “ikiyüzlü” olarak nitelendirerek onu eleştirdi.

Nayip Bukele Tam Boyutta Gör

El Salvador’da ise Bitcoin yasasına karşı eleştiriler devam ediyor. Birçok muhalif insan Bitcoin için ayrılan bütçenin eğitim, sağlık gibi sektörleri iyileştirmek için kullanılabileceğini savunuyor. Ancak kendini “dünyanın en havalı diktatörü” olarak nitelendiren Nayip Bukele bu kararından vazgeçmiyor ve Bitcoin kullanımını desteklemeye devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim