Anlık Bildirim

SEC kovalıyor, Elon Musk kaçıyor

Twitter’ı satın aldığı dönemlerde büyük tartışmalara neden olan Elon Musk, SEC tarafından da soruşturma altına alınmıştı. Elon Musk yıllardır ifade çağrılarına kulak asmıyor. 
Elon Musk Tam Boyutta Gör
Elon Musk’ın eski adıyla Twitter yeni adıyla X platformunu satın alması aylarca teknoloji gündemini meşgul etmişti. Önce satın almak isteyen sonra vazgeçen Elon Musk’ın borsada Twitter hisselerine sahip olduğu söylentileri de işin tuzu biberi olmuştu.

SEC ve Elon Musk çıkmazı

2022 sonlarında SEC, Elon Musk’ın sahip olduğu hisseler konusunda bir soruşturma başlatmıştı. Ne var ki 2 yıla yakın bir süredir Elon Musk halen soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmedi. Mahkeme kararına rağmen ünlü milyarder hukuk kurallarını hiçe sayıyor.

Geçtiğimiz ay bir federal yargıç, Elon Musk’ın SEC çağrısına uyarak ifade vermesini istemişti. Ne var ki halen Elon Musk bir adım atmış değil. SEC bunun üzerine bir açıklama yaparak, Elon Musk’ın oyunbozanlık yaptığını ve soruşturmayı çarpıttığını ifade etti.

Elon Musk’ın hukuk ekibi ise süreci, gecikmiş bir SEC şikayetine bağlı alakasız bir soruşturma olarak tanımlıyor ancak SEC bunun doğru olmadığını belirtiyor. Diğer taraftan Elon Musk’ın hayatını anlatan Walter Isaacson’un biyografisinde Twitter satın alımına ilişkin bazı anlatımların delil olabileceği de gündeme geldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim