Anlık Bildirim

Makyajlı Audi E-tron ikilisi 600 kilometre menzille gelecek

Güncellemeyle birlikte E-tron ve E-tron Sportback modellerinin 2025'e kadar piyasada rekabet edebilir olmasını isteyen Alman üretici bu kapsamda yeni nesil batarya ve daha verimli motorlar kullanacak.

Elektrikli Audi E-tron modellerine menzil dopingi yolda! Tam Boyutta Gör

Tamamen elektrikli araç markası haline gelmeyi hedefleyen Audi, yeni modellere odaklanmanın yanı sıra ürün gamındaki mevcut modelleri güncellemeyi de ihmal etmiyor. Bu kapsamda E-tron ve E-tron Sportback ikilisinin de kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçirileceği belirtiliyor.

Autocar'ın haberine göre Audi, elektrikli SUV modelleri E-Tron ve E-tron Sportback'i 2022'nin ikinci yarısında güncelleyecek. Bu güncelleme söz konusu modellerin en az 2025'e kadar piyasada kalmasını sağlayacak. Makyaj operasyonu kapsamında yeni nesil batarya, daha verimli elektrik motorları, daha fazla enerji geri kazanımı sağlayan elektronik sistemi ve daha birçok yenilik söz konusu olacak.

Şirket içerisindeki kaynaklardan gelen bilgiye göre yeni nesil batarya her iki modelin de sürüş menzilini dişe dokunur biçimde artıracak. Öyle ki makyaj operasyonu sonrası E-tron ve E-tron Sportback'in 600 kilometre sürüş menziline sahip olacağı belirtiliyor. Karşılaştırmak gerekirse, 95 kWsa kapasiteli batarya ile donatılan mevcut modeller 435 kilometre civarında sürüş menziline sahip. Bu da tam dolu batarya ile kat edilebilen mesafede ciddi bir artış demek.

Öte yandan geçtiğimiz nisan ayında onaylanan yeni Q6 E-tron'un yukarıda bahsi geçen ikilinin yerini alacağı iddia ediliyordu. Bununla ilgili de konuşan kaynaklar, Q6 E-tron'un E-tron ve E-tron Sportback'ten daha farklı bir segmentte yer alacağını belirtmiş. Dolayısıyla bu modellerin yerini alması söz konusu olmayacak. Q6 E-tron, içten yanmalı Q5 ile benzer boyutlara sahip olacak fakat elektrikli araçlara özel PPE platformu sayesinde Q7'ye benzer bir iç hacim ve bagaj kapasitesi sunacak.

Kaynaklar Q6 E-tron'un yeni nesil elektrikli Porsche Macan ile aynı paralelde geliştirildiğini belirtmiş. Elektrikli Macan'ın 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim