Anlık Bildirim

Donald Trump, Huawei yasağını 1 yıl daha uzattı

Donald Trump, Huawei'nin ABD'li şirketlerle iş yapmasını 1 yıl daha yasakladı. 2021'in Mayıs ayına kadar Google uygulama ve hizmetlerine sahip yeni Huawei telefon çıkamayacak.

Donald Trump, Huawei yasağını 1 yıl daha uzattı Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li şirketlerin ulusal güvenlik riski taşıyan firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesinin süresini 1 yıl uzattı.

Acil durum emrinin uzatılması, Huawei ve diğer Çinli telekomünikasyon şirketi ZTE'nin 2021'in Mayıs ayına kadar ABD'de telekomünikasyon ekipmanlarını satamayacağı anlamına geliyor. Hepsi bununla da sınırlı değil.

Donald Trump, Huawei yasağını 1 yıl daha uzattı Tam Boyutta Gör

Huawei geçici lisansla durumu idare etti

Çinli devmlerin aynı zamanda, lisans ve yazılım sağlama konusunda Google ve ARM gibi şirketlerle iş birliği yapmaları da mümkün olmayacak. ABD'nin ticaret yasağı 2019'da yürürlüğe girmiş olsa da tam olarak uygulanmadı.

Huawei hiç olmazsa mevcut cihazlarının yazılımını güncelleyebilmek için geçici lisans alarak durumu idare etmeye çalıştı. Ancak şirkete verilen geçici lisansın süresi 15 Mayıs'ta dolacak. Bu tarihten sonra uzatılıp uzatılmayacağı ise bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim