Anlık Bildirim

ChromeOS Flex, genel kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz aylarda ChromeOS Flex’i deneme olarak yayınlayan Google, platformu güçlendirmiş durumda. Artık ChromeOS Flex, genel olarak kullanıma sunuldu ve birçok bilgisayarda destekleniyor.

ChromeOS Flex genel kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör

ChromeOS işletim sistemi ile hafif ve rahat bir kullanım sunan Google, uzun yıllardır işletim sistemine yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyor. Açık kaynak versiyonu ile Google dışında da kullanılan ChromeOS, NeverWare firması tarafından bir iş modeline bile dönüştürülmüştü. CloudReady uygulaması ile eski bilgisayarları ChromeOS ile çalıştırmak isteyen NeverWare, geçtiğimiz yıllarda Google tarafından satın alınmıştı. NeverWare takımı ile ChromeOS Flex projesini başlatan Google, projede büyük adımlar atıyor.

ChromeOS Flex, eski Mac ve PC’lere yüklenebiliyor

2022’nin başında başlayan ChromeOS Flex projesi, artık genel kullanıma sunuldu. 400’den fazla cihazda resmi destek sunan Flex, USB belleğe yüklenerek herhangi bir cihaza yüklenebiliyor. Ayrıca işletim sistemi, bazı Linux sistemleri gibi yüklenmeden önce USB üzerinden denenebiliyor. Basit sistem gereksinimlerine sahip olan ChromeOS Flex, maalesef ARM işlemcilerine destek sunmuyor.

Google, cihazınızın resmi olarak desteklenmese bile çok ufak sorunlarla beraber çalışabileceğini belirtiyor. Flex’in genel kullanıma sunulması ile NeverWare’in CloudReady uygulaması, önümüzdeki haftalarda kapatılacak. ChromeOS Flex’in detaylarını burada bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim