Anlık Bildirim

Intel 3D sporcu takip yapay zekası ilk defa 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kullanılıyor.

Olimpiyatların altın madalyalı koşucusu Ashton Eaton bir intel çalışanı olarak NFL(Amerikan Futbol Ligi) ve diğer spor liglerinin talep ettiği devrimsel yapay zekanın üretilmesi için yardımcı oldu.

Koşmak sporların en rekabetçi müsabakalarına sahne hazırlayan bir spordur. Intel dekatletlerin 100 metre koşusu için gerekli mükemmelliğe ulaşabilmeleri için çalışmalarında yardımcı olacak yeni bir yapay zeka teknolojisi duyurdu.

Ashton Eaten 2012 ve 2016 Olimpiyatlarında altın madalya aldıktan sonra 2019'da 3D Athlete tracking technology(3DAT) ismi verilen bir yapay zeka'nın üretilmesi için Intel çalışanı oldu. Bu çalışmaya olimpiyat koşucusu olan Noah Lyles'da eşlik etti.

3DAT teknolojisi herhangi bir spor müsabakası videosunu analiz ederek sporcular için talep edilen özel verileri çıkartmak için kullanılıyor. Analiz edilecek videonun herhangi bir özel ekipmanla çekilmesine de gerek yok. iPhone veya GoPro gibi kameralarla çekilen videoları bile analiz edebiliyor.

3DAT analiz edeceği videodaki sporcunun yapay zeka sayesinde dijital bir iskeletini çıkartıyor ve vücudunun 22 noktasını ayrı ayrı takip ediyor. Hız, vücut açısı, hızlanma, adım uzunluğu gibi veriler saniyeler içersinde analiz edilip dışarı aktarılabiliyor. Sporcu koçları daha önce böyle verilere ulaşamıyorlardı ancak şimdi bu verileri sporcularını daha fazla geliştirmek için kullanılabilecekler.

2020 Tokyo Olimpiyatları aktif olarak 3DAT teknolojisini kullanıyor ve bu verileri anlık olarak izleyicilerle paylaşıyor ve bu konuda çeşitli animasyonlar sunabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim