Anlık Bildirim

Bakan Yerlikaya: "Selektörle radar uyarısı yapanların cezaları iptal edildi"

9 günlük bayram tatiliyle ilgili açıklama yapan ve istatistikler paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, radar denetimlerinin önümüzdeki günlerde sıklaştırılacağını söyledi.
Bakan Yerlikaya, selektör cezalarının iptal edildiğini duyurdu Tam Boyutta Gör
Yollarda uygulanan radar denetimlerine genellikle karşı şeritten gelen sürücüler selektör yaparak diğer sürücüleri uyarıyor. Uzun süredir devam eden bu taktik, geçtiğimiz günlerde selektörle uyarı yapan sürücülerin de trafik cezası yemesine neden oldu.

Ramazan Bayramı nedeniyle yollarda denetimlerin artırıldığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, denetimler sırasında selektörle radar olduğunu haber veren 14 sürücü hakkında işlem yapıldığını, sonrasında ise bu cezaların iptal edildiğini duyurdu. Kesilen bu cezalar, "Böyle bir uygulamanın mevzuatta yeri var mı?" sorularına neden olmuş ve sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Bakan Yerlikaya ayrıca ilerleyen günlerde radar denetimlerinin daha da artırılacağını söyledi. Yerlikaya, "Vatandaşlarımıza küçük bir uyarı. Aşırı hızdan sizi korumak için yaptığımız radar kontrollerini daha da artıracağız. Aşırı hız yapanlara selektör yapmaya devam edin, orada da bize yardımcı olun." diye konuştu.

Bakanın açıklamalarına göre 9 günlük bayram tatilinde 485 bin 710 işlem yapıldı. Bunların yarısına yakınını hız nedeniyle yapılan işlemler oluşturdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2557 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, trafik cezası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim