Anlık Bildirim

ARM işlemcili Windows 10 PC’lere x64 uygulama desteği geliyor

Microsoft'un ARM tabanlı Windows 10 bilgisayarlara x64 uygulama öykünme desteği getireceği söyleniyordu. Yazılım devi yaptığı son açıklamayla birlikte bunu resmi olarak doğruladı.

ARM işlemcili Windows 10 PC’lere x64 uygulama desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Microsoft'un ARM platformu üzerine kurulu Windows 10 işletim sistemine x64 uygulama desteği eklemeyi planladığına dair haberler geçtiğimiz yılın Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Şirket şimdi de bunun gerçeğe dönüşeceğini resmi olarak onayladı.

Şu anda, ARM tabanlı bilgisayarlar yalnızca 32 ve 64 bit ARM uygulamalarını çalıştırabiliyor. Aynı zamanda geleneksel x86 tabanlı uygulamaların çalıştırılabilmesi için özel bir öykünücü mevcut. Ancak öykünme modunun çok iyi bir performans sunduğu söylenemez, zira 32 bit yazılımlar bile bu modda oldukça yavaş çalışıyor.

ARM işlemcili Windows 10 PC’lere x64 uygulama desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Kasım ayında geliyor

Öykünme modunda çalışan 64 bit uygulamaların performansı muhtemelen daha kötü olacaktır. Buna rağmen x64 öykünme desteği ile ARM tabanlı bilgisayarların geleneksel PC'lerle aynı uygulamaları çalıştırabilecek olması kesinlikle birçok kullanıcıyı memnun edecek.

Microsoft, x64 uygulama desteğini Kasım ayında ilk olarak Windows Insider üyelerine sunacağını açıkladı. Bu da Insider programına kayıtlı olmayanların önümüzdeki yıla kadar beklemeleri gereceği anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim