Anlık Bildirim

Apple uyardı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın”

Apple, bir destek sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada eğer cihazının ıslanmış veya suyla temas etmişse “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın” uyarısında bulunuyor.
Apple uyardı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın” Tam Boyutta Gör
Sadece Türkiye’de değil dünyanın büyük bir kısmından kabul gören bir yaklaşım vardır: Eğer telefonunuz suyla temas ettiyse onu pirinç dolu bir kabın veya torbanın içerisinde bir süre bekletin. Bu önerinin arkasında pirincin sıvıyı emmesi argümanı yatıyor olsa da görünüşe göre Apple buna katılmıyor. Üstelik tam aksine, bir destek sayfası aracılığıyla “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın” uyarısında bulunuyor.

Apple’a göre iPhone’u pirinçten uzak tutun

Apple uyardı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın” Tam Boyutta Gör
Apple’ın resmi “iPhone'unuzda sıvı algılama uyarısı görüyorsanız” destek sayfasında iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone'unuza hasar verebilir.” uyarısında bulunuluyor.
iPhone'unuzda sıvı algılama uyarısı görüyorsanız Tam Boyutta Gör
Elbette bu sayfa “pirinç” efsanesini ortadan kaldırmak için yayına alınmış değil. Bilindiği üzere iPhone’larda bir süredir sıvı teması algıma özelliği bulunuyor. Eğer portlar ıslaksa cihaz bunu size bildiriyor. Bu durum yaşandığında ise Apple nelerin yapılması gerektiğini ilgili sayfasında özetlemiş durumda. Apple, pirinç dışında saç kurutma makinesi gibi harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanmaktan kaçınmanızı öneriyor.

Apple, iPhone’unuz ıslandığı zaman cihazın konektörü aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlamanızı ve cihazı hava akımı olan kuru bir yerde bırakmanızı öneriyor. Firma, yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra tekrar şarj işlemi yapmanızı ve aynı uyarı tekrar gelirse hava akımı olan kuru bir yerde bir gün kadar cihazı bekletmenizi öneriyor.

Kaynakça https://support.apple.com/tr-tr/102643 https://www.theverge.com/2024/2/19/24077532/apple-support-document-wet-iphone-no-rice Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7599 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, pirinç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim