Anlık Bildirim

Apple, kendi yapay zekası için günde “milyonlarca” dolar harcıyor

Apple'ın yapay zeka eğitimi için 'günde milyonlarca dolar' harcadığı ve şirketin, en gelişmiş dil modeli olan Ajax'ın ChatGPT'den daha güçlü olduğu aktarılıyor.
Apple, kendi yapay zekası için günde “milyonlarca” dolar harcıyor Tam Boyutta Gör
An itibariyle -en azından göründüğü kadarıyla- Apple, yapay zeka alanında rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Ancak bu durumu telafi etmek için firmanın yoğun mesai harcadığı belirtiliyor. Yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, yapay zekaya her gün milyonlarca dolar yatırım yapıyor. Şirketin çeşitli ekiplerde birden fazla yapay zeka modeli üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Apple birden fazla model geliştiriyor

Aktarılanlara göre Apple'ın diyalogsal yapay zeka üzerinde çalışan birimine "Temel Modeller" adı veriliyor. Aralarında birkaç eski Google mühendisinin de bulunan bu ekibin yaklaşık 16 üyesi bulunuyor. Bu birim, Apple'ın 2018 yılında Siri'yi geliştirmeye yardımcı olması için işe aldığı yapay zeka başkanı John Giannandrea tarafından yönetiliyor.

Öte yandan Apple'daki diğer ekipler de yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bir Görsel Zeka birimi bir görüntü oluşturma modeli geliştiriyor ve başka bir grup da metnin yanı sıra görüntüleri veya videoları tanıyabilen, aynı zamandaüretebilen "çok modlu yapay zekayı" araştırıyor. Bu modeller çeşitli amaçlara hizmet edebilecek hedefli ürünler olabilir. Örneğin bu modellerden birisi Siri ile çok adımlı görevlerde kullanılabilir, bir diğeri ise AppleCare için müşterilerle görüşebilir.

Geliştirme sürecine dahil olanlardan elde edilen bilgilere göre Apple'ın Ajax GPT olarak bilinen en gelişmiş büyük dil modeli (LLM) "200 milyardan fazla parametre" üzerinde eğitiliyor. Bu büyüklük pnu ChatGPT’de kullanılan OpenAI'nin GPT-3.5'inden daha güçlü hale getiriyor. Daha önceki raporlar bu modelin şirket içinde kullanıldığını ve gizli tutulduğunu söylüyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim