Anlık Bildirim

Apple, yapay zeka eğitimi için haber yayıncılarıyla görüşmelere başladı: Teklif 50 milyon dolar!

Apple'ın yapay zeka modellerini eğitmek için büyük haber yayıncılarını kullanmayı planlıyor. Şirketin her haber kuruluşu için birkaç yıllığına en az 50 milyon dolarlık anlaşma yaptığı söyleniyor.
apple haber yayıncıları yapay zeka anlaşma 50 milyon dolar Tam Boyutta Gör
NYT’ın bildirdiğine göre, Apple, büyük haber ve yayıncılık kuruluşlarıyla görüşmelere başladı. Yayıncıların içeriklerini üretken yapay zeka sistemlerini geliştirmede kullanmak için izin istedi. Apple’ın haber makaleleri arşivlerini lisanslamak için en az 50 milyon dolar değerinde çok yıllı anlaşmalar yaptığı söyleniyor.

Condé Nast, NBC News ve IAC, Apple’ın iletişime geçtiği haber kuruluşları arasında yer alıyor. Rapora göre, Apple’ın teklifine sıcak bakmayan yayıncılar da var.

Apple'ın şirket içinde yapay zeka modelini (Apple GPT) test ettiği, iOS 18 güncellemesiyle yeni yapay zeka özelliklerini sunmayı planladığını öne sürülüyor. Microsoft, Google ve Meta, geçtiğimiz yıl boyunca ürünlerine üretken yapay zekayı dahil etti; bu da Apple'ın yapay zeka teknolojisi konusunda geride kaldığı anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim