Anlık Bildirim

Apple, iPhone 15 Pro Max kamerasındaki kısıtlamanın nedenini açıkladı

iPhone 15 Pro Max'in tetraprizma lens sistemi neden 5x optik zoom ile sınırlı? Apple'ın kamera yazılımı mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Jon McCormack'den açıklama geldi.
apple iphone 15 pro max telefoto kamera 5x sınırı neden açıklama Tam Boyutta Gör
Apple, iPhone 15 Pro Max’teki telefoto lensin -OIS ve otomatik odaklama 3D sensör kaydırma modülünün birleşimiyle- şimdiye kadarki en gelişmiş kamera sabitleme sistemine sahip olduğunu söylüyor. Apple’dan Jon McCormack, telefonun 5x yakınlaştırma lensinin 10x lense kıyasla inanılmaz derecede iyi sabitlediğini söylüyor.

iPhone 15 Pro Max telefoto kamera neden 5x ile sınırlı?

Apple'ın kamera yazılımı mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısının açıklamasına göre, Apple dengeyi 5x yakınlaştırmada sağlamış. Şirket, 10x yakınlaştırma için en iyi deneyimin tripod kullanımıyla sağlanabildiğini, elle sabitlemenin pek mümkün olmadığını düşünüyor.

Apple’ın iPhone ürün pazarlaması kıdemli direktörü Maxime Veron da iPhone 15 Pro Max’in 5x lensinin f/2.8’de açılarak mükemmel ışık yönetimine olanak sağladığını söylüyor. Daha düşük diyafram açıklığı, kameranın sensörünün daha fazla ışığı yakalamasına olanak tanıyor.

Apple, bu yıl Pro modellerini de kendi içinde ayırdı. iPhone 15 Pro Max ile 15 Pro arasındaki en önemli farklardan biri; 5x optik yakınlaştırma yeteneği. iPhone 15 Pro, 3x optik zoom yapabiliyor. Apple’ın tetraprizma lens sistemini önümüzdeki yıl her iki iPhone 16 Pro modelinde de kullanması bekleniyor.

Öte yandan Çinli akıllı telefon üreticilerinin 5X optik zoom özelliğine çok daha önceden geçiş yaptığını belirtmekte fayda var. Örneğin Vivo'nun 25 Nisan 2022 tarihinde tanıttığı vivo X80 Pro modelinde 5X zoom özelliğine sahip periskop telefoto kamera sensörüne yer verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24219 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 15, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim