Anlık Bildirim

Android cihazlar için Uygulama İzleme Koruması geldi: iOS'tekinden daha güçlü

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo bir yıldır test ettiği Uygulama İzleme Korumasını kullanıma açtı. Yeni özellik uygulamaların kullanıcı takibi yapmasını engelleyerek verilerinizi koruyor.
Android cihazlar için Uygulama İzleme Koruması geldi Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz üzere iOS cihazlarda verilerinizin reklamverenlere ulaşmasını önleyen Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği var. Bu sayede kullanıcılar uygulamaların kendilerini takip edip etmeyeceklerine karar verebiliyorlar. Benzer bir özellik Android cihazlara geldi.

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, Android'de Uygulama İzleme Korumasını beta test kullanıcılarına açtı. Yeni özellik Uygulama İzleme Şeffaflığı ile benzer olsa da "daha güçlü" olduğu söyleniyor. Tarayıcı ayarlarından aktif hale getirilebildiğini belirtelim.

Android cihazlar için Uygulama İzleme Koruması geldi Tam Boyutta Gör

Uygulamalar günde 1.000 - 2.000 izleme girişimi yapıyor

Uygulama İzleme Korumasını etkinleştirdikten sonra telefonunuzda yerel bir VPN bağlantısı oluşturuluyor ve daha sonra DuckDuckGo'nun genel engelleme listesindeki izleyiciler otomatik olarak engellemeye hazır hale geliyor. Bunun uygulama verilerini DuckDuckGo veya diğer uzak sunuculara göndermeden gerçekleşmesi önemli bir detay.

DuckDuckGo'ya göre, ortalama bir Android kullanıcısının akıllı telefonunda yaklaşık 35 uygulama yüklü. Her biri, şirketler tarafından kullanıcıların davranışlarını, sörf alışkanlıklarını izlemek için kullanılan kod bölümlerine sahip.

Böyle bir cihaz her gün 1.000 ila 2.000 izleme girişimine maruz kalarak 70'ten fazla şirkete büyük miktarda kişisel veri göndermek durumunda kalıyor. Buna telefon numarası, konum, e-posta adresi, kimlik verileri ve hatta "cihaz parmak izi verileri" gibi hassas bilgiler de dahil.

Android cihazlar için Uygulama İzleme Koruması geldi Tam Boyutta Gör
Şirket söz konusu teknolojinin neredeyse bir yıldır test edildiğini ve şimdi tüm Android akıllı telefon sahiplerine sunulduğunu söylüyor. Uygulama İzleme Korumasını açtıktan bir süre sonra tarayıcı size en fazla takip yapan uygulamalar hakkında bir istatistik de sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6507 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
duckduckgo, Uygulama İzleme Koruması ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim