Anlık Bildirim

Amerikan İHA'sı Azerbaycan-Ermenistan sınırında

Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir adet RQ-4B Global Hawk İnsansız Hava Aracı, Azerbaycan-Ermenistan sınırında gözlem uçuşu gerçekleştirdi. İHA, bu uçuşu Gürcistan hava sahasına yaptı.

Amerikan İHA'sı Azerbaycan-Ermenistan sınırında

Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir adet RQ-4B İHA, Karadeniz'deki görevi için Ege semalarından bölgeye intikal etti. İHA, Ukrayna ve Rusya sınırı boyunca gözlem uçuşu gerçekleştirdikten sonra rotasını Gürcistan hava sahasına yöneltti.

Son dönemde Azerbaycan-Ermenistan sınırından atan çatışmalar nedeni ile bölgede özel bir gözlem uçuşu icra eden RQ-4B, daha önce bu rotada çok az uçuş gerçekleştirmişti. İHA'nın uçtuğu rotayı İtaMilRadar paylaştı.

İHA, sakin dönemlerde Karadeniz'deki görevleri için aynı rotada bölgeye giriyor ve Kırım civarını gözlemledikten sonra Ege'ye yönelip bölgeden ayrılıyordu.

Amerikan İHA'sı Azerbaycan-Ermenistan sınırında Tam Boyutta Gör

İRAN'IN DÜŞÜRDÜĞÜ İHA

RQ-4, daha önce İran hava savunma sistemleri tarafından vurulan ve düşen İHA olarak da biliniyor. Yükse irtifada uçuş gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip RQ-4, Haziran 2019'da İran hava savunma sistemleri tarafından vurulmuştu. İran, İHA'nın ulusal hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış ve bu nedenden ötürü vurduğunu bildirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri ise İHA'nın uluslararası hava sahasına uçtuğunu belitmiş ve İran'ın iddialarını yalanlamıştı. İran, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile düşen İHA'nın parçalarını bir araya getirerek Hava Kuvvetleri Havacılık Müzesinde sergileyeceğini duyurmuştu.

Amerikan İHA'sı Azerbaycan-Ermenistan sınırında Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25601 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
azerbaycan, ermenistan ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim