Anlık Bildirim

AMD: Referans kartlarda daha fazla blower tipi fan kullanmayacağız

AMD’nin geçtiğimiz gün düzenlenen finansal konferansında ilgi çekici bilgiler paylaşıldı. Etkinlikten sonra öğrenilen detay yüz güldürücü.

AMD: Referans kartlarda daha fazla blower tipi fan kullanmayacağız Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekibin dün düzenlenen etkinliğinde heyecan verici yol haritalarına yer verildi. İddialı performans artışlarının yolda olması donanım dünyası tarafından olumlu karşılandı. Etkinliğin bitmesinin ardından yanıtlanan sorulardan birisi ilgi çekti.

Daha etkili soğutucular yolda

AMD’nin Reddit’teki resmi olmayan subreddit’i r/Amd’de açılan bir konuya yazan firmanın yönetim kadrosundan Scott Herkelman’ın gönderisi, fiyatı nedeniyle referans tasarım kart tercih edenleri sevindirdi. Herkelman’a göre AMD stok kartlarında blower tipi soğutucu tasarımını terkediyor. Öncesinde RDNA2 mimarisinin duyurusunda kullanılan görseldeki ekran kartı bu soruların kaynağı olmuştu.

Buna karşın iş ortaklarının blower tipi fana sahip soğutucu kullanmaları engellenmeyecek. Dolayısıyla uygun fiyatlı bir seçenek sunmak isteyen üreticilerin modellerini görmeye devam edebiliriz.

Nvidia’nın daha etkili bir soğutucu tasarımına geçiş yaptığı düşünülürse hamle için geç bile kalındığını söylemek mümkün. Özellikle de referans tasarım RX 5700 serisinin sıcaklığa bağlı termal kısmaya uğradığını hatırlayacak olursak. Bildiğiniz üzere o dönem AMD bu tercihi nedeniyle çokça eleştirilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6334 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ekran kartı, amd ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim