Anlık Bildirim

Yeni Toyota Supra, 400 bg üzeri güç üreten V6 turbo motorla gelecek

Toyota ve BMW'nin ortaklaşa geliştirdiği Supra ve Z4 projesinde ikilinin yeni geliştirdiği 400 beygir üzeri güç üreten turbo beslemeli V6 benzinli motor kullanılacak.
Toyota'nın BMW ile ortak olarak geliştirdiği Supra/Z4 projesi pek çok otomobil sever tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz gün Z4 konsept modelinin tanıtılmasının ardından bu kez de Supra hakkında bilgiler geldi. Bir Toyota çalışanından aldığı bilgileri IH8MUD forumlarında paylaşan kullanıcı araç hakkında bazı yanlış bilinenlere de açıklık getirdi.
Öncesinde 6 silindir bir motordan güç alacağı bilinen Supra'da BMW'nin sıralı 6 silindirli motorlarından birinin geliştirilmiş bir versiyonunun kullanılacağı düşünülüyordu. Ancak kullanıcının verdiği bilgilere göre araçta ikilinin yeni geliştirdiği 3,5 litrelik turbo beslemeli V6 bir motor yer alacak. Motorun gücü tam olarak verilmese de 400 beygirin üzerinde olacağı söyleniyor. Daha önce bazı çevreler tarafından ortaya atılan yalnızca otomatik şanzımanın olacağı bilgisi de yalanlanırken, yeni Supra'da manuel şanzımanın da olacağı belirtiliyor.
Aracın ilerleyen dönemde üst seviye bir versiyon olarak hibrit bir seçeneğe de sahip olabileceği belirtilirken, yeni Supra'nın 2019 başında piyasaya sürülmek istendiği söyleniyor. Yine de Auto Bild'ın bilgisine göre yeni Supra'nın konsept versiyonunu Ekim ayındaki Tokyo Otomobil Fuarında görebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4700 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, BMW ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim