Anlık Bildirim

Turkuaz ve lüks taksilerde ne kadar fiyat farkı uygulanıyor?

Sarı taksilere nazaran daha konforlu ve güvenli hizmet sunan turkuaz ve siyah lüks taksilerde ödenen ücret de artıyor. Daha konforlu bir seyahat isteyenlerin en az yüzde 15 fark ödemesi gerekiyor.

turkuaz ve lüks taksi fiyatları
 

Uber ve sarı taksi arasında uzun süren gerilimin ardından gündeme oturan turkuaz ve lüks siyah taksiler, Atatürk Havalimanı’nda bir süredir hizmet veriyor. Özellikle kalabalık seyahat eden yolcular için konforlu ve güvenli bir hizmet sunmayı amaçlayan lüks taksiler, normal araçlara göre daha pahalı ücret tarifesiyle dikkat çekiyor. Peki turkuaz ve lüks siyah taksilerde nasıl bir fiyat farkı uygulanıyor?

Turkuaz takside fiyat farkı yüzde 15 

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, turkuaz ve sarı taksiler arasındaki taksimetre farkının yüzde 15 olduğunu belirtti. Yani turkuaz taksiler 100 liralık bir yere 115 liraya seyahat imkanı sunuyor. Siyah lüks taksilerde ise ödenmesi gereken ücret iki misli artıyor. 100 liralık yola 200 lira ücret alınıyor.

Ücret tarifesindeki farkın artması gerekiyor 

Lüks siyah taksilerden yeni havalimanında en az 100 tane olacağını belirten Can, talebe göre bu sayının arttırılabileceğini dile getirdi. Turkuaz taksilerdeki fiyat farkının çok az olduğunu ve artması gerektiğini savunan kooperatif başkanı, C, D ve E segmentindeki araçların çok maliyetli olması nedeniyle fiyat farkının yüzde 40-45 civarında olması gerektiğini söyledi. Can, özellikle D segmenti araçlarda ÖTV indiriminin kalıcı olmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Tüm taksiler turkuaz ve siyah olacak 

UKOME'nin aldığı karara göre 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren araç veya sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segment şartı getirildi. Yenilenen araçların turkuaz ve siyah renkte olacağı belirtildi. Taksilerin ücret tarifesinde değişiklik olmasa dahi, zaman içerisinde tüm taksiler turkuaz ya da siyah taksiye dönüşeceği için en az yüzde 40'lık fiyat artışıyla karşılaşmamız kaçınılmaz görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33898 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lüks taksi, turkuaz taksi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim