Anlık Bildirim

Xiaomi ile Nokia arasında dev işbirliği

Teknoloji devleri Xiaomi ve Nokia, stratejik bir ortaklığa imza attı. Anlaşmaya göre Xiaomi, Nokia'nın patent varlıklarını satın alırken, iki şirket artık birbirinin patentlerini kullanabilecek.
Çinli teknoloji devi Xiaomi, ve Finlandiya merkezli cep telefonu üreticisi Nokia, stratejik bir iş birliğine imza attı. Yapılan ortaklıkla Xiaomi, Nokia'nın kilit patent varlıklarını satın aldı ve iki şirket arasında standart temel patentler için çapraz-lisanslama anlaşması imzalandı.
Çok yıllı çapraz lisanslama anlaşması ile her iki şirket de birbirine -ürünlerin endüstri standartlarına uyması için gerekli- standart temel patentlerini lisanslayacak. Finansal detaylarının ise henüz açıklanmadığını belirtelim.
Xiaomi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lei Jun, "Dünyaya daha heyecan verici teknolojik yenilikler sunmak isteyen bir şirket olarak, gelecekte Nokia ile daha yakın çalışma fırsatından dolayı heyecanlıyız" dedi.

Nokia, ağ altyapısı donanımları sağlayacak

Anlaşmaya göre Nokia, büyük web sağlayıcıları ve veri merkezi operatörleri için yüksek kapasiteli, düşük güç gereksinimi sunmak üzere tasarlanmış ağ altyapısı donanımları sağlayacak. İki firma aynı zamanda veri merkezinde odaklanılan teknolojiler üzerinde birlikte çalışacaklar.
Nokia ve Xiaomi, veri merkezi bağlantıları için optik taşıma çözümleri, Nokia'nın yeni duyurulan 'FP4' ağ işlemcisine dayanan IP yönlendirmesi ve veri merkezi çözümleri konusunda ortak çalışmalar yürütecek. İki şirket ayrıca Nesnelerin İnterneti (IoT), artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zeka (AI) gibi alanlarda da iş birliği yapmayı kabul etmiş durumdalar.
Xiaomi'nin akıllı telefonlar dışında önemli bir IoT şirketi olduğunu belirtelim. Mi Ecosystem IoT platformu 60 milyon bağlı cihaz sayısını geçmiş durumda. Ayrıca Mi Ecosystem platformunda şimdi 8 milyondan fazla günlük aktif bağlı cihaz bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim