Anlık Bildirim

Türk savunma sanayii için büyük gün: 30 Atak helikopteri satışı

Türk savunma sanayiinin tek kalemdeki en büyük ihracatında imzalar atıldı. 30 adet ATAK helikopteri satışı anlamına gelen anlaşmaya ve anlaşmanın muhtemel bedeline dair detaylar yazımızda.

Türk savunma sanayii için büyük gün: 30 Atak helikopteri satışı Tam Boyutta Gör

Uzun yıllardan bu yana savunma sanayii ekseninde ülkemizde yapılan yatırımlar sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının millileştirilmesi olarak meyve vermedi. Aynı zamanda ihracat kalemlerine de yansımaya başladı.


Özellikle ülkemizin yakın ilişkiler içinde olduğu devletler ile yürütülen sıkı diyaloglar neticesini pozitif ölçüde vermeye başladı. Pakistan’ın bir süredir satın almak için istekli olduğu Atak helikopteri konusundaki görüşmelerde imza aşamasına gelindi ve resmiyet kazandırıldı.


Milyar dolarlık anlaşma

Buna göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., Pakistan ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda 30 adet Atak helikopteri üretecek. Güncel rakamlara göre tek kalemdeki en büyük savunma sanayii ihracatı olan helikopter satışının yaratacağı hacmin 1 - 1,5 milyar doların üzerinde olacağı tahmin ediliyor. TUSAŞ’ın yaptığı anlaşma kapsamına lojistik, yedek parça, eğitim, mühimmat temini gibi maddeler dahil edilmiş.


Tabi anlaşmanın ülkemizdeki savunma sanayii şirketlerine sağlayacağı prestijin boyutu apayrı iken konunun bir de Atak ile birlikte kullanılabilecek Cirit, Som füzeleri gibi mühimmatların satışı tarafları var ki bu da anlaşmanın önemini ve ülkemizdeki uzun soluklu yatırımların doğruluğunu ortaya koymak adına yeterli olacaktır.


TUSAŞ’ın Atak helikopterinin dost ülkelere satışı konusunda yürüttüğü önemli görüşmeler var. Azerbaycan başta olmak üzere bazı Türki Cumhuriyetlerin yetkilileri Atak için testlere bizzat katılmıştı. Hatırlanacağı üzere Pakistan ordusundan deneyimli isimler de Atak helikopteri testlerini bizzat gerçekleştirmiş ve beğenilerini vurgulamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11411 kez okundu.
54 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, pakistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim