Anlık Bildirim

Türk oyun şirketi Crytek'te kriz devam ediyor: Çalışanlar düzenli maaş alamıyor

Yaklaşık bir ay önce 15 kişinin daha işine son veren Crytek üzerindeki kara bulutlar henüz dağılmış değil. Şirket içinden sızdırılan bu bilgiye bakılırsa maaşların ödenmesinde ciddi bir problem var.
1999'da Avni, Cevat ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulan ve kısa sürede dikkatleri üzerine çeken -video oyun şirketi- Crytek fırtınalı günleri bir türlü geride bırakamadı. Yakın zamanda küçülmeye gideceklerini duyuran ve bu kapsamda dört adet stüdyosunu kapatan Türk kardeşler, Frankurt’taki ana ofiste çalışan 15 kişilik ekibin işine son vermişti.
Ortaya çıkan yeni bilgilere bakılırsa durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Öyle ki "paymecrytek" isimli bir Reddit kullanıcısı, yayınladığı mesajla Crytek’in 2017 yılında henüz ödeme yapmadığını iddia ediyor. 2016 yılının sonuna doğru ortaya çıkan dedikoduların tamamen doğru olduğunu ifade eden gizemli kişi, en son geçtiğimiz sene nisan ayında zamanında maaş aldığını söylüyor.

Çalışanlar Almanya'da iş bulamama korkusuyla istifa edemiyor 

Geç ödemelerle ilgili detayları da paylaşan kullanıcı maaşların mayıs ayında 10 gün, haziran ayında 2 hafta, temmuz ayında 2 haftadan fazla, ağustos ayında 2 hafta ve eylül ayında ise 1 ay geç ödendiğini dile getiriyor. Ekim ayı ödemelerinin 17 Aralık’ta gelmesiyle şirket içi karışıklığın başladığını bildiren "paymecrytek", aralık ayının ortasında 3 Türk yöneticinin de katılımıyla büyük bir toplantı düzenlendiğini ve Cevat Yerli’nin aylar sonra ilk kez şirkette görüldüğünü belirtiyor.
Toplantıda büyük sözler veren ve her şeyin geride kaldığını, gelecekte daha iyi olacağını söyleyen Yerli kardeşler, bundan böyle CryEngine, Crysis ve sanal gerçeklik üzerinde odaklanacaklarını ifade etmişler ancak mesajdaki bilgilere göre hiçbir iyileştirme olmamış. Şirketin satış işlemlerine de değinen gizemli çalışanın aktardığı bilgilerde ilginç bir detay yer alıyor. Tüm bu süreçte insanların maaş güvencesi olmadığı için giderlerini düşürmeye çabaladığını, kiraları için endişelendiğini fakat Faruk Yerli’nin şirkete yeni Lamborghini otomobiliyle gelmeye devam ettiği ifade ediliyor.

"paymecrytek" isimli kişi şirketi karalamak, kötü duruma düşürmek için böyle bir mesaj yazmış olabilir fakat eğer iddia edilenler doğruysa Crytek’in hızlı düşüşü istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Almanya’da bu tür bir iş bulmanın zorluğundan dolayı birçok kişinin istifa edemediği de mesajda yer alan bilgiler arasında. Diğer taraftan oyun dünyasının bilinen isimlerinden "shinobi602", Twitter'dan yayınladığı mesajla bir arkadaşının da aynı durumda olduğunu belirtiyor. Dilerseniz ilgili açıklamayı hemen aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6693 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
reddit, crytek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim