Anlık Bildirim

Sizi gıda teröründen kurtaracak iki mobil uygulama

Günümüzde gıda üzerinde bir çok hile uygulanıyor. Nişasta bazlı şeker ve kimyasal zararları bulunan boya maddeleri bunlardan bir kaçı. Size gıdalar hakkında bilgi veren iki uygulamadan bahsedeceğiz.
 
Sizi gıda teröründen kurtaracak iki mobil uygulama
Maalesef gıdaların maliyetini düşürüp daha ucuza daha çok ürün satmak için çeşitli koyucu ve renklendirici maddeler kullanıyor. Tüketmeyi düşündüğümüz gıdaların içerisinde ne kullanıldığını ancak içindekiler listesinden öğrenebiliyoruz. Burada bahsi geçen maddelerin size uygun olup olmadığını çoğu zaman bilemiyorsunuz. Kullanılan gıdaların size uygunluğunu bilseniz de bu sefer "E Kodlar" diye tabir edilen çeşitli kimyasal maddelerin kodları bulunuyor. Ancak bu kadların ne ifade ettiği konusunda birçok vatandaşın bilgisi yok.
Şimdi ki haberimizde gıdaların içerisinde vücuda zararlı alerjen maddeler, trans ya, doymuş yağ içerip içermediğini, organik, inorganik, haram, helal olup olmadıklarını öğrenebileceğiniz iki uygulamadan bahsedeceğiz.

KlikTag

Sizi gıda teröründen kurtaracak iki mobil uygulama
 
Tüm paketli gıdaların üzerinde mutlaka çeşitli rakamlardan oluşan bir barkod bulunmakta. Aslında bu barkodlar firmaların envanter tutmalarında ve fiyatlandırma yapmalarında kullanılmakta. Aynı barkodu KlikTag ile okutursanız gıdanın içerisinde Palm, Kanola, Pamuk vb. bitkisel yağları, alerjen maddeleri, Trans yağ, doymuş yağ, şeker vb. bileşenleri, organik olup olmadığını, Gluten, Aspartam, MSG, Glikoz şurubu, Sülfit içerip içermediğini görebiliyorsunuz.
Aynı zamanda bu uygulamaya tüketim tercihlerinizi belirtirseniz, okuttuğunuz ürünün size uygun olup olmadığını sunabiliyor. Bu konuya şöyle açıklık getirelim. Örneğin; Kişniş, Yumurta, Kereviz gibi ürünlere alerjiniz varsa tüketmek istedğiniz ürünün size uygun olup olmadığını söyleyebilir.
KlikTag uygulamasını iOS için buradan, Android için buradan indirebilirsiniz.

E Kodları

Paketli ürünlerin içindekiler kısmını dikkate alanların birçoğunun "E" ile başlayan çeşitli kodlar dikkatini çekmiştir. Bu kodlar gıdaya dayanıklılık, yoğunluk, renk vermek için katılan maddelerin kodlarını içermektedir. E Kodları uygulaması ise bu kodların zararlı, haram, helal olup olmadığı bilgisini size sunuyor. Aynı zamanda E Kodlar'ın içeriğini açıklayarak olası yan etkileri konusunda da sizleri bilgilendirebiliyor.
E Kodları uygulamasını şimdilik yalnızca Android işletim sistemine destek vermektedir. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
51131 kez okundu.
82 kişi, toplam 92 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kliktag, ekodları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim