Anlık Bildirim

Samsung, kablosuz şarj menzilini arttıran yeni bir patent başvurusunda bulundu

Gelişen teknolojilerle birlikte kablosuz şarj üniteleri de farklı bir boyut kazanmaya başladı. Samsung'da kablosuz şarj ünitesini geliştirerek yeni bir patent başvurusunda bulundu.
*Alınan patentin görselidir. 
Samsung'un 2018 yılında tanıtacağı Galaxy S9 serisi şu sıralar teknoloji gündemini meşgul eden konular içerisinde yer alırken Galaxy S9 için yeni bir parmak izi okuyucu patenti alan Samsung, şimdi de USPTO'ya yapmış olduğu patent başvurusunda, iki farklı manyetik şarj yöntemi kullanarak tek seferde birden fazla cihazı şarj edebilen kablosuz şarj cihazını ortaya koydu.
Samsung'un yapmış olduğu patent başvurusunun detaylarına bakacak olursak, kablosuz şarj cihazı hem manyetik rezonans hem de manyetik indüksiyon şarj teknolojilerini kullanabiliyor. Samsung'un şu an mevcut olan kablosuz şarj ünitesinde ise yalnızca manyetik indüksiyon teknolojisi kullanılmakta. Samsung'un geliştirmiş olduğu yeni şarj pediyle birlikte, üzerine yerleştirilen cihaz ped tarafından algılanarak otomatik olarak uygun manyetik şarj teknolojisini devreye sokacak.
Manyetik indüksiyon ve manyetik rezonans arasındaki en temel fark ise manyetik rezonans teknolojisinin, cihaz şarj aletinden biraz uzaktayken de dolumu mümkün kılıyor olması. Ancak Samsung'un yapmış olduğu patent başvurusunda cihazın, şarj pedine maximum 7 mm uzaklıkta olması gerekmekte. 
Samsung her ne kadar 7 mm menzile kadar kablosuz şarj imkanı sunsa da bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Üreticiler bir süredir daha uzak mesafelerden kablosuz şarj imkanı sunmak için çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar bazı projeler son halini aldı ancak henüz piyasaya sürülmedi. Şu anki şartlar altında 30 santimetreye kadar kablosuz olarak şarj desteğinin sunulduğunu da söyleyelim.
Samsung'un geliştirdiği yeni kablosuz şarj cihazının Galaxy S9 serisiyle birlikte tanıtılması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim