Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 satışları beklendiği gibi değil, Galaxy Note 8 öne çekiliyor

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en iyi telefon olma özelliğine sahip Galaxy S8 serisi beklendiği kadar iyi satışlar yapamıyor. Firma Galaxy Note 8 satışlarını öne çekebilir.

Samsung yılın ikinci çeyreği itibariyle tarihi faaliyet karına imza atmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte mobil bölümde işler pek yolunda değil. Gelen haberler Galaxy S8 serisinin beklentilerin altında kaldığını belirtiyor.

 

Satışlar yavaşladı

 

Çok dikkat çekici özellikler barındırmasına rağmen Galaxy S8 serisinin satışları beklentilerin altında kaldı. İlk ayında 5 milyon satış rakamına ulaşan seri için beklenti toplamda 60 milyon satış seviyesiydi.

 

Ne var ki gerek üst seviye telefon pazarının artık doygunluğa ulaşmış olması gerekse de Çinli üreticilerin güçlü telefonları daha uygun fiyatlara satabilmesi Samsung’u çok etkiledi. İlk aydan sonra Galaxy S8 satışlarında düşüş başladı. Geçen ay Galaxy S8 satışlarının mali tablolara çok fazla katkı yapmadığı gündeme gelmişti. Ayrıca Galaxy S8 serisinin nispeten daha yüksek fiyatlara sahip olması da bunda etkili oldu.

 

Sektörden gelen bilgilere göre Galaxy S8 serisi beklentilerin altında kalınca firma Galaxy Note 8 tanıtımını biraz öne çekme kararı aldı. Normalde 26 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan modelin, Eylül sonlarından itibaren de satışa sunulacağı belirtiliyordu. Şimdi ise modelin iPhone 8’e takılmadan Eylül başında piyasaya çıkacağı iddia ediliyor.

 

Genelde yılın son çeyreğinde yeni iPhone modelleri piyasayı domine ediyor. Bu bakımdan Android üreticileri Apple’dan önce kendi amiral gemilerini piyasaya sürmenin yollarını arıyor. Galaxy Note 8 firma için büyük öneme sahip ve satışların baltalanmaması önemli. Tabii en pahalı amiral gemisi olacağı belirtilen Galaxy Note 8 ne kadar tüketici ilgisi görecek, bu da çok önemli. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5380 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim