Anlık Bildirim

Samsung, Çinli rakipleri karşısında akıllı telefon satışlarında zorlanıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon satışlarında düşüş yaşamaya başladı. Çinli rakipleriyle arasındaki fark gittikçe kapanan şirket çözüm üretme peşinde.
Dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Samsung, son birkaç yıldır özellikle Çinli şirketlerin öne çıkmasıyla birlikte istediği satış rakamlarını yakalayamıyor. Açıklanan son raporlara göre şirketin son çeyrekte oldukça büyük bir düşüş yaşadığı belirtildi.

Çinli şirketle zorluyor

Strategy Analytics, Samsung'un telefon sevkiyatlarının yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 13.3 düştüğünü gösteriyor. Sevkiyatların 2017'nin dördüncü çeyreğine oranla yüzde 4 azaldığı belirtiliyor. Ayrıca şirketin akıllı telefon satışları bu yılın ikinci çeyreğinde de yüzde 10 oranında azalmıştı.
Ortaya çıkan bu rakamlar, şirketin Galaxy S9 ve Note 9 satışlarında beklenen ivmeyi yakalayamadığına işaret ediyor. Giriş ve orta seviyeli cihazlarda pazar payı iyi olan Samsung, son zamanlarda bu segmentteki  modellerle mücadele ettiğini kabul ediyor. Özelliklie Xiaomi, Huawei, OnePlus, Oppo, ZTE ve Vivo gibi Çinli teknoloji şirketlerinin yükselişe geçmesi, Samsung'un pazar payını giderek kaybetmesinin en büyük sebeplerinden biri. Koreli dev şirketin bu gidişata nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4967 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, satış rakamları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim