Anlık Bildirim

Sahte kimlik kartları ile 437 bin liralık Bitcoin hırsızlığı

İstanbul'da 437 bin liralık Bitcoin hırsızlığı yapıldı. Hırsızlar, sahte kimlik fotokopileri ile SIM kart çıkararak hırsızlık işlemi gerçekleştirdi. İşte olayın detayları:
İstanbul’da Bitcoin hırsızlığı yaptığı belirlenen 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sahte sim kartları ile toplam 437 bin lira değerinde kripto para çaldığı ortaya çıktı.

Bitcoin cüzdanlarından bilgileri dışında parası eksilen 14 kişinin şikayeti üzerine polis ekipleri çalışma yaptı. 11 şüpheli kişiye ulaştı.

Bitcoin borsalarındaki “şifremi unuttum” seçeneğinden sadece SMS doğrulaması ile şifre sıfırlanıyor. Hırsızlar, SMS ile doğrulamayı kendi telefonlarından üzerinden yapmak için ilginç bir yöntem uyguluyor.

Hırsızlar, hesaplara giriş için phishing yöntemini kullanıyor. Hesap sahibinin telefon numarası ve TC kimlik numarası bilgilerine ulaşan hırsızlar, sahte kimlik fotokopisini oluşturuyor. Hesap sahibinin kullandığı numaranın mobil operatör bayisine gidiyor. SIM kartını kaybettiğini ve yenisini çıkarmak istediğini söylüyor. Yeni SIM kartı telefonuna takıyor. Sitedeki “şifremi unuttum” bölümünden SMS doğrulaması yaparak şifreyi değiştiriyor. Böylece hesaba ulaşıp parayı çekebiliyor.

11 kişi gözaltına alındı

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelileri yakalamak için 26 Ekim'de İstanbul'da çeşitli adreslere Özel Harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 18 cep telefonu, 18 sim kart, 22 flash bellek, 6 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk, 2 sahte ehliyet, sahte kimlikle alınan İstanbul Kart ve tablet ele geçirildi.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6980 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), dolandrıcılık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim