Anlık Bildirim

Winklevoss kardeşler 5000 Bitcoin dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu

Bir dönem Facebook üzerinde hak sahibi oldukları iddiasıyla gündeme gelen Winklevoss ikizleri dolandırıldı. Üstelik bugünün parasıyla 30 milyon dolar civarında.

Kripto para dünyasının en önemli yatırımcılarından ikisi olan Winklevoss ikizleri yeni bir olayla daha gündeme geldi. Ünlü isimler yıllar önce 5000 Bitcoin civarında dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Yıllar öncesinin detayı

2012 yılında yaşandığı iddia edilen olayda ikizlerin kurduğu Winklevoss Sermaye Fonu – WCF, o dönem kripto para dünyasında tanınmış Charlie Shrem ile bir iş ortaklığı kurdu. Ortaklık kapsamında Shrem fon adına Bitcoin alım satımı yapacaktı.

Fon ortağına bu iş için 250 bin dolar gönderdi. Shrem, 189 bin dolarını kullanarak fon adına Bitcoin satın aldı. Ne var ki kalan 61 bin doları ise zimmetine geçirerek Bitcoin satın aldı. O dönem bu rakam 5000 Bitcoin civarına denk geliyordu. Sonra da Shrem bu kripto paraları kendi cüzdanına çekti. Şimdi ise yaklaşık 30 milyon dolarlık bir karşılıktan söz ediyoruz.

Bir yıl sonra Cameron Winklevoss ortağına mail göndererek kalan parayı ne yaptığını sordu ancak net bir cevap alamadı. Sonrasında gelişen süreçte Shrem’in Silk Road adındaki suç platformuna izinsiz olarak 1 milyon dolarlık Bitcoin gönderdiği ortaya çıkmış ve Shrem hapis cezası almıştı. 2016 yılında ise Shrem hapisten çıktı.

Winklevoss ikizlerinin dava açmak için neden 5 yıl beklediği ise bilinmiyor. Shrem’in avukatı ise iddiaları kesinlikle reddederken müvekkilinin kısa süre içerisinde kendisini aklayacağını iddia ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim