Anlık Bildirim

Quick Charge 5.0 geliyor

Gelecek yıl Snapdragon 855 yonga seti ile birlikte Quick Charge 5.0 teknolojisinin sunulması bekleniyor. Quick Charge 5.0 teknolojisi 32W enerji aktarımına imkân tanıyacak.

Hızlı şarj teknolojilerinde Quick Charge markası ile sektöre öncülük eden firmalardan Qualcomm hali hazırda en yaygın kullanılan isim durumunda. Bununla birlikte enerji değeri açısından çok geri kaldı. Firma bunu değiştirmek istiyor.

QuickCharge 5.0 neler sunuyor?

Firmanın son teknolojisi olan QuickCharge 4+ ortalama olarak 18W enerji aktarımı yapıyor. Meizu mCharge 55W, Oppo SuperVOOC 50W, Huawei SuperCharge 40W seviyesine kadar çıkabiliyor. Yani arada uçurum ortaya çıkmış durumda.

Gelecek yıl kullanıma sunulacak QuickCharge 5.0 ise enerji değerini 32W seviyesine kadar çıkarıyor. Rakiplerine yetişebilecek kadar değil ancak yaygın kullanımı düşünüldüğünde amiral gemileri için önemli bir yükseliş olacak.

QuickCharge 5.0 ayrıca üçlü şarj sistemi ile enerji akışını sürekli takip ediyor ve en güvenli şarj sürecini sağlıyor. QuickCharge 4 ikili şarj sistemi barındırıyor ve cihazı 3 derece daha soğuk tutabiliyordu. QuickCharge 5.0 bu açıdan da avantaj sağlıyor. Yine kablosuz şarj enerji seviyesinin de 15W olduğu ifade ediliyor.

QuickCharge 5.0 muhtemelen ilk olarak Snapdragon 855 yonga setinde karşımıza çıkacak. Sonrasında Snapdragon 600 ve 700 serisine eklenecek yeni üyelerin de bu teknolojiyi sunması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6397 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, quick charge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim