Anlık Bildirim

PlayStation 4 satışları yeni konsol haberleriyle düşüyor

Sony tarafından açıklanan ekonomik raporlara göre firma bu yılın kalanı ve 2020'de gelirlerinde ciddi düşüş bekliyor. Bu düşüşün ana sebebi ise yeni nesil konsola yatırım ve eskisine ilginin kaybı.
Sony tarafından yatırımcılara yapılan uyarılara göre önümüzdeki yıl, PlayStation 4 satışlarının azalmasıyla birlikte şirket gelirinde de ciddi düşüş yaşanacak. Geçen yıl 17,8 milyon konsol satan Sony, 2017 yılında 19 milyon adet satış yapmıştı. PS4’ün bu satış rakamları hiç de azımsanacak miktarlarda değil: Şuan toplamda 96,8 milyon konsol kullanımda ve bunların 36,4 milyonu PlayStation Plus abonesi
Firmanın açıklamasına göre yeni jenerasyon konsola yatırımın artması ve bununla birlikte eski jenerasyon satışlarının düşmesi, gelirde sallantıya sebep olacak. Oyun departmanı gelirinin geçen yıla kıyasla yüzde 10 düşmesini bekleyen firma, 2019’da büyük bir PS4 oyunu da çıkarmayacak.
Bu çeyrekteki ekonomik raporlarında Sony, net kâr oranını geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla neredeyse üç katına çıkararak 740,55 milyon dolar olarak açıkladı. Yüksek performanslı departmanların başında oyun gelse de kameralar da firmaya büyük kazanç getirdi. Telefon kameralarını yarıiletken kategorisinde tutan Sony, bunda da gayet iyi grafikler sundu. Dünya çapında firmaların akıllı telefon kameralarına yatırımlarını dikkate alırsak, bu durum hiç de şaşırtıcı değil.
Firmanın güçlü kollarından gelen gelir, zayıf taraflardaki açıkları kapatmak için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Geçen yıl toplam 869 milyon dolar zarar eden Sony mobil segmenti, 2017’de bunun dörtte biri kadar zarar etmişti. Firmanın açıklamasına göre bu zararın sebebi düşük telefon satışı ve telefonlara girmeyen fazla komponent stokları.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8417 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 4, ps4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim